La Vulcan / SC Zona „D” – din nou la lucru!

La Vulcan / SC Zona „D” – din nou la lucru!

Timp de citire: 2 minute
Nu departe, ci chiar în ediţia de ieri a ziarului vorbeam despre reactualizarea costurilor la două dintre investiţiile din Vulcan. Una aflată încă doar în fază de proiect, iar a doua în plină desfăşurare. Cu oprirea din iarnă a lucrărilor, desigur.
Acesta din urmă
este cel referitor la modernizarea trotuarelor şi a aleilor rutiere de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” până la Biserica Ortodoxă cu hramul „Duminica Orbului” din centrul vechi al oraşului. Anul trecut iarna a venit destul de devreme, aşa că firma constructoare a fost nevoită să-şi ia oamenii şi utilajele de la faţa locului. Luni, 6 martie, când am ieşit pe balcon, am fost plăcut surprins văzându-i din nou pe muncitori pe trotuarul de peste drum de şcoala 4 de pe Nicolae Titulescu. Adică, exact acolo unde fuseseră obligaţi, din cauza timpului, să oprească lucrările.
De la prima vedere
mi-am dat seama că echipele de la SC Zona „D”, societate care este implicată în materializarea investiţiei, s-au pus serios pe lucru chiar din prima zi. Câteva cadre tehnico-inginereşti au inspectat terenul, iar la faţa locului au fost deja aduse materialele de construcţie necesare terminării restului de tronson de trotuar început în toamnă. Cel care se întinde de la liceu până la strada Vasile Alecsandri. Ce mi-a plăcut este că nu am văzut pe nimeni stând cu mâinile în buzunare.
Oamenii sunt determinaţi
să muncească. Mi-a spus asta unul dintre muncitori. Un om serios, din câte mi-am dat seama în nici cele două minute cât am vorbit cu el. Un om căruia-i place munca şi care se întreba sincer cum de alţii, în plină putere, preferă să bea banii de alocaţie ai copiilor, în loc să se ducă la muncă? Fiindcă de lucru se găseşte, numai să vrei asta!  Dacă vremea va ţine pe mai departe aşa cum a început luna martie, în mod sigur că – apreciez eu ţinând seama de ritmul de lucru din anul trecut – în cel mult două-trei săptămâni se vor aşterne pavelele şi pe tronsonul de trotuar rămas din porţiunea menţionată mai sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii