La Vulcan / Primăria şi-a luat mâna de pe bunurile pe care...

La Vulcan / Primăria şi-a luat mâna de pe bunurile pe care le administra în şcoli

Timp de citire: 2 minute
Primăria vulcăneană şi-a luat mâna de pe toate bunurile mobile şi imobile aparţinând domeniilor public şi privat pe care le administra la Colegiului Tehnic „Mihai Viteazu” la şcolile gimnaziale nr.4 şi nr.6 din Vulcan. Nu este vorba doar despre sala de sport, cum este cazul primei şcoli gimnaziale amintite, ci şi despre instalaţiile de încălzire.
Asta înseamnă că,
dacă de acum încolo, copiii vor îngheţa de frig la şcoală, cum a fost la începutul acestei săptămâni, de vină sunt directorii şi nicidecum primăria. Simţind deja bombardamentul verbal care se va năpusti asupra lui, Gheorghe Ile a încercat să explice ce l-a determinat să iniţieze aceste două proiecte de hotărâre. „Unde nu e şef, ca să răspundă, se distruge. Le-am dat sala de sport, e distrusă complet. Suntem puşi să o remediem noi!”, a glăsuit primarul. Sesizaţi, rogu-vă, acel „le-am dat”. Rămâne de văzut dacă a spus-o la persoana I singular sau la plural.
De fapt, şi dacă
ar fi vorba de „eu”, şi dacă ar fi vrut să spună „noi”, cam tot aia ar fi. Asta, pentru că, aşa cum reiese, s-ar părea că, primar fiind, ar da, cumva, de la el. Dar asta-i o altă discuţie. De la Şcoala Gimnazială nr.4 a dispărut modulul de la minipunctul termic. „Cine a avut cheile de acolo? Căldura o vor plăti din banii din care se administrează şi din cei de renovare a şcolii”. a zis Ile pe un ton răstit. „La şcoala 6, copiii desfăceau pompele (de la panourile solare – n.a.) şi paznicul se uita la ei. Am discutat cu domnul director, este o firmă care rezolvă problema. Şcoala 4 a făcut deja contract!”. Şi cu asta primarul s-a spălat pe mâini în privinţa asigurării căldurii în şcoli. A rămas ca şcolile să încheie, direct cu Termocentrala Paroşeni, contract pentru furnizarea energiei termice.
Independentul Florin Govor,
care, am băgat de seamă, este aproape de tot ce se petrece în şcoli, a vrut să afle dacă instituţiile de învăţământ respective primesc şi documentaţiile referitoare la instalaţiile de furnizare a căldurii. A întrebat cu bună ştiinţă, fiindcă auzise că, la Şcoala Gimnazială nr.4, nu s-a întâmplat asta. „Nu ştiţi bine, i-a răspuns, ironic, Ile vizibil iritat. Astăzi, după ce am hotărârea în mână, le predau!”. Dar nu la fel de convingător a fost în privinţa altei chestiuni. Cea a banilor din care şcolile îşi vor plăti căldura. Acestora li s-a făcut deja bugetul, iar a lua din sumele de bani destinate renovăriii şi administrării ar fi o catastrofă financiară pentru ele. „Li se vor aproba suplimentări, a spus, liniştitor, doamna ec. Leonte Luminiţa, director executiv în primărie”, iar Gheorghe Ile, dând din cap, a aprobat-o îngăduitor. Rămâne de văzut cum va fi, de fapt, în realitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii