La Vulcan / Masa Adrigela lucrează la Căminele C2 și C3, iar Strabag a...

La Vulcan / Masa Adrigela lucrează la Căminele C2 și C3, iar Strabag a primit lucrările de pe strada Traian

Timp de citire: 2 minute

La Căminele C2, C3 va lucra Masa Adrigela
Comisia de evaluare a ofertelor de la Primăria Vulcan a reușit atribuirea contractului pentru realizarea lucrărilor pentru „Refuncționalizarea Căminelor C2, C3 în locuințe sociale”. Atribuirea s-a făcut în data de 8 august, alături de atribuirea unui alt contract, acela de reabilitare a străzii Traian. Delibe­rarea a fost de lungă durată. Contractul, împărțit pe două loturi, a fost unul bănos, evaluat la 7.546.209 lei pentru ambele loturi. Masa Adrigela a ofertat pentru ambele loturi 4.052.596 lei. Au fost 18 oferte depuse la Vulcan, din partea constructorilor din Deva, București, Petroșani, Șoimuș, Pui.
Clădirile Căminelor C2 şi C3 se vor reabilita din punct de vedere al finisajelor interioare și exterioare, din punct de vedere al compartimentărilor, consolidării unor elemente structurale, din punct de vedere termic și din punctul de vedere al instalațiilor electrice, sanitare și termice. De asemenea, se vor lua măsuri cu privire la protecția locatarilor prin montarea de balustrade, sisteme de parazăpadă etc.

Strabag preia lucrările la străzii Traian
Reabilitarea străzii Traian a fost scoasă la licitație în luna mai, și atribuită marți, 8 august, scopul principal al proiectului fiind ranforsarea străzii ce cuprinde sistem rutier și rigola acostament. Pentru această lucrare s-au luptat Starbag și Zona D cu subcontractantul Rominstal. Lucrarea a fost câștigată de Strabag. Cele două firme s-au bătut în oferte și la Petroșani, pentru reparațiile la centură. Iată că fiecare s-a ales cu câte un contract frumușel. Pentru reabilitarea străzii Traian se estima un cost de 1.216.508 lei și a fost atribuit contractul pentru suma de 849.170 lei. Sumele nu includ TVA.
Se vor reabilita drumul şi parcările de la blocurile 45, 41, 46, strada Romană, strada Dorobanţilor, parcarea din faţă şi din spate a blocului 23, accesul spre strada Traian şi accesul spre strada Platoului şi, bineînţeles, toată strada Traian. Conform expertizei tehnice strada se află în categoria de importanţă IV, în total se va lucra pe 6604 mp. Sunt prestabilite trei tronsoane de lucru, primul de 216 m, al doilea de 66 metri şi al treilea de 515 metri. Constructorul va trebui să înceapă cu decaparea stratului de asfalt de 4 cm, desfacerea bordurilor vechi, curăţarea suprafeţelor pentru aplicarea îmbrăcăminţii de asfalt acolo unde ea nu există. Pentru noua îmbrăcăminte se va turna un strat balast, piatră spartă, geotextil, îmbrăcă­minte asfaltică de 4 până la 8 cm, în funcţie de tronsonul pe care se lucrează. Sunt incluse în lucrări marcaje rutiere, instalarea bordurilor, refacerea rigolelor.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii