La Vulcan / Ile se luptă cu armata

La Vulcan / Ile se luptă cu armata

Timp de citire: un minut

Sunt vorbele lui, nu le-am inventat eu. La o întrebare a domnului consilier local Ion Tilea i-a răspuns, reproduc textual, „Ne luptăm cu armata!”. Spusele astea belicoase nu le-a rostit, echipat milităreşte, la vreo întâlnire cu ofiţerii în retragere de care îi place să fie înconjurat, ci la ultima şedinţă ordinară de consiliu local. 

Ion Tilea a vrut
să afle ce mai e cu blocul nr. 95 de pe Bulevardul Mihai Viteazul. Căruia i se spune „Blocul NATO” încă de pe vremea în care era plin de angajaţii fostei unităţi militare de la Dincă. Imobilul a fost şi este încă în proprietatea Ministerului Apărării, cu toate că, în anii care au trecut de la desfiinţarea unităţii militare, în el există puţine apartamente care mai sunt locuite. Nu-i niciun secret că Primăria Vulcan a pus demult ochii pe acest bloc modern. Însuşi Gheorghe Ile a vorbit deseori despre asta în anii mandatelor care i s-au scurs de la plecarea militarilor. Amintea el de punerea lui la punct, pe bani publici, desigur, dar nu sufla o vorbă despre modul în care i s-ar fi repartizat apartamentele.

Ca atare,
în toţi anii care au trecut de când nu mai avem militari cantonaţi în Vulcan – şi sunt ceva – a trimis cereri peste cereri la ministerul de resort. Fără vreun răspuns cert, deşi au fost situaţii în care el însuşi a crezut că i-a înduplecat pe mai marii de acolo. Numai că, aşa cum am constatat şi la şedinţă, Ile a rămas la fel de belicos în afirmaţii. Şi asta nu numai cu cei care nu-i sunt pe plac, ci şi cu armata. Norocul lui este că aceasta nu-l bagă în seamă şi… nu trage.

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii