La Vulcan / Ile n-a aşteptat, ca să-l scoată oamenii-n drum

La Vulcan / Ile n-a aşteptat, ca să-l scoată oamenii-n drum

Timp de citire: un minut
Gheorghe Ile, proaspăt refrişerat în funcţia de primar, nu a aşteptat ca presa să-l tragă de mânecă în legătură cu pagubele produse în Vulcan de recentele vitregii ale naturii.
El a pregătit
o comunicare care, în după amiaza zilei de marţi, 21 iunie, era deja în redacţiile ziarelor locale. Subsemnatul a ajuns în biroul lui înainte cu puţin timp ca subalternii lui să şeruiască documentul. Aşa că l-am rugat să-mi spună prin viu grai cum stă treaba. Am făcut asta, fiindcă ştiam că primarul însuşi fusese peste tot pe unde au fost
probleme.
Marţi se lucra
încă la curăţarea aluviunilor de pe DN 66A, în zona Văii Ungurului, a stadionului, la porţile I şi a II-a ale Termocentralei Paroşeni, în curba de la groapa de cenuşă şi la Sohodol. Cel mai mult au avut de suferit drumurile pe care, de curând, s-a aşternut piatră concasată. Apa a curăţat-o pe porţiuni mari. Şi asta e valabil în cazul tuturor străzilor, Plesnitoarei, Bazinului, Pinului, Vasile Alecsandri şi Dealu Babii.
Pe aceasta din urmă 
a existat o situaţia aparte. Apa a ieşit din barajul staţiei de filtre şi a inundat mai bine de nouă sute de metri din drum. Era o situaţie de cod „Stejar, extremă urgenţă!”, aşa încât Ile a intervenit cu toţi oamenii şi utilajele pe care le are la dispoziţie. Digul a fost refăcut, iar apele au început să se retragă de pe drum. „Am făcut deja un calcul estimativ al pagubelor şi am alcătuit programul de reabilitare a străzilor. Am făcut şi comandă pentru piatră concasată necesară şi, în perioada următoare, ne vom ocupa pentru ca lucrurile să reintre în normal”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii