La Uricani și Lupeni, / „Marșul pentru Viață”, ediția nr. 12

La Uricani și Lupeni, / „Marșul pentru Viață”, ediția nr. 12

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Sâmbătă, 26 martie 2022, a avut loc în toată țara cea de-a XII-a ediție a Marșului pentru Viață. Tema principală a marșului din acest an, pe baza căreia s-au realizat în această lună  numeroase activități sub genericul „Luna pentru viață”, în intervalul 3-31 martie, a fost „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață!”.

 

Biserica Ortodoxă Română și Patriarhia Română au sprijinit acest marș național dedicat vieții prin mitropolii, episcopii și, implicit prin parohiile din toată țara, cum au făcut-o de fiecare dată în cei 12 ani de când se organizează aceste evenimente cu tematica „Viață”, derulate în luna martie a fiecărui an.

Și în Valea Jiului parohiile din cele șase localități au organizat sâmbăta trecută „marșuri pentru viață”. Enoriașii și preoții, primari și oficialități locale au mărșăluit împreună pe străzi, cu pancarte prin care mesajul transmis a fost unul: să susținem cu toții Viața pe Pământ dată de Dumnezeu la naștere!

La Uricani, protopopul Văii Jiului și parohul celei mai mari și mai noi biserici din localitate, pr. Petrache Crețu, alături de primarul Dănuț Buhăescu și soția sa Adriana, dar și de alte oficialități din primărie, a fost în mijlocul enoriașilor, defilând pe străzile localității timp de câteva ceasuri.

La fel s-a întâmplat și la Lupeni, unde primarul Lucian Resmeriță, împreună cu preoții parohi de la bisericile ortodoxe de pe raza localități s-au plimbat cu mulțimea pe străzi, transmițând mesaje de susținere a VIEȚII, practic darul cel mai de preț al omenirii primit de la Domnul. O viață pe care Dumnezeu ne-a dat-o și care, noi, bieți muritori, nu avem dreptul să ne-o luăm singuri, cu bune și rele omul fiind acela care trebuie să-și poarte singur Crucea, precum Mântuitorul.

Una peste alta, o acțiune creștinească cu impact în toată țara, desfășurată pe o vreme cu adevărat de primăvară, într-o zi din Postul Paștilor de la final de Mărțișor.

„Mulțumim tuturor celor care au participat alături de Biserica Ortodoxă la acest marș pentru viață. Dumnezeu să ne ajute pe toți și să aibă grijă de acest brav popor ortodox, poporul Român, fie ca mesajul de susținere a VIEȚII să fie bine primit de toată lumea și să reușim cu toții să trecem cu bine peste toate, cu ajutorul bunului Dumnezeu”, a fost mesajul de mulțumire adresat participanților la marșul de sâmbătă de către părintele Protopop de Valea Jiului, Petrache Crețu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii