Luat cu treburile, Dănuț Buhăescu aproape că uitase că, în dimineața zilei de miercuri, 11 mai, trebuia să fie pe malul Jiului de Vest, în aproprierea fostei Case de Copii din Uricani, loc în care se desfășoară o lucrare importantă și, ce-i de reținut, una care nu s-a mai executat nicăieri în Valea Jiului.
Podul acum în
construcție îl va înlocui pe cel vechi care făcea legătura dintre șosea și fosta casă de copii din cartierul Bucura. Cel vechi ajunsese la o stare de degradare care punea în pericol utilizarea lui de către autovehiculele grele, așa că s-a hotărât ca el să fie demolat și înlocuit cu unul nou. Din felurile cauze, construcția a întârziat puțin, dar a fost reluată în forță în ultimele două luni. Miercuri, la fața locului a fost adusă o macara de mare capacitate și, când, împreună cu primarul, am ajuns acolo, aceasta avea deja în braț, prinsă cu funii din oțel, prima dintre cele cinci grinzi peste care, apoi, va fi montat tăblierul de beton armat care constituie suprastructura podului. Pe aceasta vor apărea, apoi, partea destinată traficului rutier, trotuarele și, la fiecare margine, balustradele.
În timp ce
primarul Dănuț Buhăescu se întreținea cu domnul ing. Laurențiu Drăghici, directorul SC Energo Construcția Paroșeni, executantul lucrării, și cu consilierul local Vasile Pătrășcoiu, a cărui gospodărie e la doi pași de pod, eu i-am cerut amănunte doamnei ing. Rodica Eșiu, șefă de șantier. Între cei doi culei, marginile, construcția are o lungime de 24 de metri și o lățime de 7 metri. Ceea ce-l va deosebi pe acest pod din Uricani de altele este faptul că este ridicat fără să aibă vreun picior, numit tehnic pilă, pe mijloc. De obicei, podurile se sprijină pe câte două sau chiar mai multe pile. Întârzierile în executarea celui de la Uricani, cum a menționat Dănuț Buhăescu, se datorează, în mare parte, scumpirii materialelor de construcții. Așa se face că s-a ajuns la costuri mai mari de aproximativ 1,5 milioane de lei cu TVA, cât era valoarea inițială.