La Uricani / Dănuț Buhescu este încrezător în principiul „nicio localitate și...

La Uricani / Dănuț Buhescu este încrezător în principiul „nicio localitate și nici un cetățean să nu rămână în urmă”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Miercuri, printre picături, fiindcă, în biroul său de la etajul I al Primăriei Uricani, intrau fie funcționari cu acte de semnat, fie cetățeni care voiau să-i spună primarului despre necazurile lor, dar, mai ales, după îndatoririle de acest fel s-au mai rărit, Dănuț Buhăescu s-a aplecat cu mare atenție asupra unor capitole cuprinse în Codul Administrativ.

Demers absolut necesar

după ce, împreună cu Nicolae Dunca și Cristian Merișanu, primarul Aninoasei, și respectiv al Vulcanului, dar, din câte am înțeles, și cu consensul altor edili șefi din Valea Jiului, s-a hotărât conturarea unui proiect alternativ de statut privind structura de guvernanță a Văii Jiului. Rugat să ofere detalii referitoare la acest subiect, Dănuț Buhăescu nu s-a ferit deloc s-o facă. „În ce ne privește – mi-a relatat el –, avem deschidere reală către societatea civilă. Pe de altă parte, trebuie ținut seama și de obligațiile și constrângerile, dar, mai ales, de responsabilitățile impuse prin Codul Administrativ unităților teritorial-administrative, în ceea ce privește aprobarea strategiei locale, precum și a Văii Jiului, în ansamblu”.

„Aici trebuie reținut un aspect,

a continuat primarul. Acela că vom face tot posibilul, astfel încât viziunea strategică și planurile de dezvoltare pentru fiecare comunitate în parte aprobate de consiliile locale din Valea Jiului să fie cuprinse direct, să fie acceptate ca parte integrantă din strategia Văii Jiului!”. Dănuț Buhăescu este sigur de reușita demersului său și al colegilor care împărtășesc ideea conturării proiectului alternativ de statut privind structura de guvernanță a Văii Jiului: „Vrem să ne asigurăm că, în acest mod, este recunoscut și acceptat principiul adoptat de organismele și instituțiile europene, potrivit căruia, citez, nicio localitate și nici un cetățean să nu rămână în urmă!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii