La Uricani / Dănuț Buhăescu ia măsurile necesare, ca să se poată...

La Uricani / Dănuț Buhăescu ia măsurile necesare, ca să se poată trece pe poduri și podețe

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cineva din Vulcan care știa că, miercurea, am întâlnire cu primarul Dănuț Buhăescu m-a rugat, în mod expres, săptămâna trecută, cu o zi înainte, să mă interesez de o chestiune. „Man”, omul adică, fiindcă așa-l știu prietenii, și-a luat o palmă de teren în vecinătatea sediului jandarmeriei montane din Uricani și voia să afle când ar urma să fie reparat podul de peste Jiul de Vest pe care trebuie să treci, ca să ajungi acolo.

În biroul primarului,

rugămintea prietenului s-a dovedit un bun prilej pentru Dănuț Buhăescu de a-mi vorbi despre ce se va face la toate podurile și podețele din Uricani afectate de viiturile de acum două săptămâni. Ca atare, mi-am notat, mai întâi, că, undeva în august, vor fi scoase la licitație lucrările de modernizare a podurilor de la Balomir (cel de lângă fosta casă de copii), cel de la Jandarmerie (Câmpu lui Neag), dar și punțile din orașul vechi, cea de la Valea de Brazi spre Mărșăvoni și puntea din Câmpu lui Neag. Asta nu înseamnă că, până atunci, aceste poduri și punți nu vor putea fi utilizate.

Dimpotrivă.

„Vom face circulabile podurile de la Câmpu lui Neag la care vom schimba grinzile, poditurile și balustradele, îmi spune primarul Dănuț Buhăescu. Toate vor fi noi. La fel se va întâmpla și cu cel de la Valea de Brazi. Acestea vor fi gata, în mod sigur, în luna august”. Un fapt interesant poate fi relatat în ceea ce privește puntea din orașul vechi.

Un grup de cetățeni

a solicitat primăriei uricănene să fie ajutați cu scândură, iar ei vor amenaja puntea în așa fel, încât ea să poată fi folosită până când se va amenaja cea nouă. Ceva asemănător se va petrece și la Câmpu lui Neag cu puntea pe care, ca să nu mai facă un ocol de circa trei sute de metri, trebuie s-o treacă gospodarii de dincolo de Jiu care vin la biserică. Primarul Dănuț Buhăescu a discutat cu părintele paroh Florin Olariu și l-a asigurat pe sfinția sa că, în caz că cetățenii vor avea nevoie de material lemnos, pentru reparațiile provizorii, acesta va fi asigurat neîndoielnic de către administrația publică locală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii