La Tomești, primarul Adrian Aurel Vasiu are anul acesta două proiecte infrastructurale...

La Tomești, primarul Adrian Aurel Vasiu are anul acesta două proiecte infrastructurale de demarat

Timp de citire: un minut

Comuna Tomești a primit prin PNDL2 două finanțări de la Ministerul Dezvoltării pentru două proiecte care vor scoate comuna din noroaie și o vor face și mai accesibilă.

Proiectele se referă la modernizarea  drumurilor  comunale DC 2 și DC4 pe porțiunile neasfaltate, care fac legătura cu drumurile județene sau naționale. Pentru acest proiect infrastructural comuna are alocată suma de 1.370.082 lei. De asemenea, primăria a mai primit bani pentru construirea unui pod pe Valea Obîrşa în localitatea Dobroţ, proiectul fiind evaluat la 492.495 lei.

În momentul de față Primăria Tomești a scos deja la licitație realizarea documentația pentru cele două proiecte infrastructurale, a căror proiectanți vor fi stabiliți după data de 23 februarie.

Se vor asfalta 2,202 km de drumuri comunale. Starea tehnică a drumurilor din Tomești, sat Steia este precară. Drumurile sunt pietruite, cu strat de pietriș de circa 30- 40 cm, în stare avansată de degradare, cu gropi și făgașe, cu denivelări cauzate de anotimpurile abundente în precipitații. DC2 începe din intersecția cu drumul național 76 Deva- Oradea. Intersecția a fost amenajată în cadrul lucrărilor de reabilitare a drumului național. Drumul comunal de la km 0+702 la km 1+500 unde se intersectează cu DJ 763A este modernizat, restul pietruit.

DC 4 începe de pe teritoriul comunei Baia de Criș,  din localitatea Baldovin, și continuă spre localitatea Valea Mare de Criș, după care intră pe teritoriul comunei Tomești, la Cătunul Dâmbovana, și spre final se intersectează cu DJ 763. Pe teritoriul comunei Tomești drumul este de pământ.

Servicii de proiectare și asistență tehnică necesare implementării proiectului au fost scoase la licitație la valoarea estimată de 20.192 lei, iar serviciile de proiectare și asistență tehnică necesare implementării proiectului „Construire pod pe Valea Obirsa în localitatea Dobrot, au fost evaluate la 11.105 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii