La staţia de îmbarcare a telegondolei din Vulcan / Impresia este că...

La staţia de îmbarcare a telegondolei din Vulcan / Impresia este că s-ar fi turnat un film cu război

Timp de citire: 2 minute
• De ce primăria vulcăneană tace şi preferă să se ocupe ea de reparaţii, pe banii contribuabililor?
De cum s-a întors de pe unde a fost plecat, Ile a şi făcut o tură în Pasul Vâlcan, pe drumul care, de unde se termină asfaltul, este în curs de amenajare cu piatră spartă.
Primarul a fost
total nemulţumit de modul în care îşi fac treaba echipele care muncesc acolo. Măi, îmi închipui eu c-o fi zis mustăciosul, dacă eu nu-s aici câteva zile, totul se face parcă în bătaie de joc! Acum, să vă spun drept, nu sunt prea departe de zicerea lui Ile, dar ţin doar pentru mine numele persoanei de la care am aflat treaba asta.
Chestia e că,
odată cu inspecţia primarului, s-a îndreptat toată fuşereala, iar autovehiculele, chiar şi cele fără tracţiune integrală şi cu garda la sol mică, vor putea ajunge în siguranţă la hotarul dintre judeţele Hunedoara şi Gorj. Acolo unde, sâmbătă dimineaţă, se va vorbi despre intrarea României în Primul Război Mondial şi vor fi comemoraţi ostaşii căzuţi la datorie în luptele crâncene purtate în Munţii Vâlcan. Ieri, eu nu m-am dus până acolo. O voi face, negreşit, sâmbătă.
Marţi, am urcat
numai până la telegondolă, ca să observ dacă nu s-a mai prăvălit un pic. Nu, pământul şi resturile de elemente de beton aduse de pe cine ştie unde au reuşit să-i oprească tendinţa de a o lua la vale. Numai că peisajul este catastrofal. Pentru turistul venit prima dată aici, ca să se îmbarce în telegondolă, prima impresie ar fi aceea că, în zona aceea, s-ar fi turnat ceva secvenţe dintr-un film cu război. Sigur că nu o să rămână aşa, dar o vreme tot asta le va fi dat să vadă celor care trec prin preajma platoului pe care-i amenajată staţia de plecare a telegondolei.
Nu mă pot abţine
şi vin din nou cu întrebarea pusă cu mai multe prilejuri: oare, aici, nu ar fi trebuit să intervină tot societatea care a lucrat la construcţia telegondolei şi care a luat bani grei pentru asta? De ce primăria vulcăneană tace şi preferă să se ocupe ea de reparaţii, pe banii contribuabililor, în loc s-o ia tare pe firma care a executat o lucrare de mântuială? Să fie, oare, ceva ce noi nu ştim?
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii