La spital și la școli, / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a dispus efectuarea...

La spital și la școli, / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a dispus efectuarea unor ample verificări la instalațiile electrice

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

După toată seria recentă de incendii și de drame petrecute în spitalele românești, care parcă nu se mai termină și care ar trebui să dea bine de tot de gândit celor care conduc destinele sistemului medical românesc, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, n-a mai stat pe gânduri și, preventiv, a cerut de urgență verificarea instalațiilor electrice din încăperile și saloanele Spitalului de Urgență din Petroșani. Și nu numai atât, edilul a dispus extinderea acestor verificări și la toate școlile, liceele și grădinițele de pe raza localității.

 

Verificări ample nu doar la instalațiile electrice ci și la instalațiile de încălzire!

Luni, 1 februarie, printr-un comunicat de presă, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a anunțat că a solicitat conducerii Spitalului de Urgență Petroșani „demararea unei ample acțiuni de verificare a tuturor instalațiilor electrice, pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, cu consecințe grave, așa cum s-a întâmplat în alte unități sanitare din țară”.

Verificări la spital, în urma demersului primarului, se vor face totodată și în ceea ce privește „posibilitatea folosirii unor surse suplimentare de încălzire în secțiile spitalului și unde normele interzic acest lucru”.

Legat de școli și de verificarea din acestea a instalațiilor electrice, primarul Petroșaniului ne-a anunțat că pe lângă această verificare a transmis directorilor de școli de pe raza municipiului ca „începând cu data de 4 februarie să pornească instalațiile de încălzire și să verifice cu rigurozitate starea tehnică a acestora”.

„Prin aceste măsuri dorim să preîntâmpinăm orice evenimente nedorite, care pot avea din păcate consecințe grave. În ceea ce privește unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului nostru, ne dorim să asigurăm toate condițiile, astfel încât actul educațional să se desfășoare în siguranță, iar elevii și cadrele didactice să beneficieze de căldură în școli și grădinițe, odată cu reluarea cursurilor”, a menționat primarul petroșenean. Astăzi se va hotărî dacă se vor relua cursurile, întrucât situația epidemiologică este în continuare alarmantă, spitalele făcând cu greu față internărilor.

 

Astfel de verificări trebuie făcute periodic în toate spațiile publice și în toate localitățile

Una peste alta, să sperăm că aceste verificări vor avea loc peste tot în Valea Jiului, la spitalele din Lupeni și Vulcan, dar și la secția aparținătoare de S.U.P. din Petrila, precum și la toate unitățile școlare. Primarii localităților noastre trebuie să vegheze dacă aceste verificări se fac conform normelor în vigoare. Spunem asta pentru că astfel de verificări din pix sau din gură s-au tot făcut și în București și la Piatra-Neamț și s-a ajuns unde s-a ajuns. La fel, pompierii și cei de la ISU trebuie să intensifice acțiunile de control, inclusiv și la alte instituții publice, în zone aglomerate, precum stațiunile în această perioadă, pentru a nu ne trezi cu surprize. Această verificare ar fi bine să se facă trimestrial, astfel încât pe de-o parte nimeni să nu scape cu instalații electrice improvizate, iar pe de altă parte fără autorizații PSI sau cu defecțiuni noi ce apar din cauza materialelor de proastă calitate folosite la aceste instalații electrice ori din cauza unor lucrări de slabă calitate, cum nu de puține ori se întâmplă inclusiv în casele sau locuințele în care locuim fiecare.

Tot dăm vina pe „sistem”, dar sistemul de cine e inventat, apoi condus, coordonat… ? Nu tot de noi, oamenii? Iar de propriul domiciliu al fiecăruia, la fel, cine să aibă grijă? Primarul, consiliul local, guvernul, președintele țării, pompierii, vecinii? Nu, fiecare dintre noi ar trebui să avem grijă, ca și la locul de muncă de altfel și în mod periodic o revizie la instalația electrică și la aparatura de încălzit ar fi un lucru absolut normal, mai ales acolo unde se improvizează – și nu sunt puține cazuri – e  obligatoriu! La fel și în instituții, fie că sunt ele spitale, școli, birouri publice administrative, trebuie periodic la câteva luni, dacă nu lunar, iarna, verificat de specialist în domeniu și supravegheat apoi zilnic, de fiecare angajat acolo unde muncește. Pentru că se știe de când lumea, cu curentul electric, cu gazul metan nu e de joacă, ori unii tocmai asta n-au înțeles și, iată, mor din cauza asta ființe nevinovate, ființe ce ar fi trebuit să fie tratate în spitale ale Statului și nu să moară absolut aiurea. Ce e revoltător, după tragedie toată lumea se spală pe mâini și nimeni nu răspunde vreodată pentru greșeală! Sau eventual se găsește un electrician pe care se dă vina și cu asta basta! Ca și cum Ministrul Sănătății și Guvernul n-ar avea nicio vină…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii