La Petroşani / Toată suflarea judeţeană a fluieracilor

La Petroşani / Toată suflarea judeţeană a fluieracilor

Arbitru Marius Avram conduce partida dintre Poli Iasi si Unirea Urziceni, din etapa a XXXIV-a, ultima a Ligii I, la Iasi, sambata, 22 mai 2010. LIVIU CHIRICA / MEDIAFAX FOTO

Timp de citire: 2 minute
Pentru a-şi testa puterile pentru noul sezon competiţional care va debuta la 3 septembrie, arbitrii din toate colţurile judeţului s-au întâlnit la Petroşani.
56 de arbitri
Cursul de instruire a arbitrilor pentru sezonul competiţional 2016-2017 a avut loc la Petroşani. Pentru prima data după revoluţie, cursul de instruire a arbitrilor de la nivelul Comisiei Judeţene a arbitrilor Hunedoara s-a desfăşurat, comasat, în zilele de 19 şi 20 august 2016 la Petroşani.
Cursul s-a desfăşurat la Universitatea din Petroşani, unde au participat 56 de arbitri din subcomisiile locale: Brad, Călan, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petroşani şi Simeria.
Cursul a debutat vineri, 19 august, de la ora 16:00, în aula Universităţii din Petroşani cu prezentarea unor lecţii deosebit de importante referitoare la legile jocului. După cum se ştie, începând cu 1 iunie, International Football Assoction Board (IFAB) a modificat semnificativ legile jocului, care au fost aplicate cu ocazia Campionatului  European. Începând cu anul competiţional 2016-2017 aceste legi trebuie aplicate întocmai şi la nivelul competiţiilor organizate de AJF Hunedoara. Pentru ca legile jocului să fie aplicate întocmai, participanţii la curs au beneficiat de expunerile excelente ale lectorilor:
Cristian Petrean (vicepreşedinte  CJA –  observator federal de arbitri), Cosmin  Danciu, Alin Saraol, Valentin  Gavrilă (foşti arbitri din lotul  naţional Liga a III-a), Alexandru  Bălan, arbitru activ în lotul naţional Liga a III-a. Cursul a continuat cu testarea teoretică şi video a arbitrilor participanţi. Toţi arbitrii participanţi au servit cina în cadrul cantinei studenţeşti, fiind cazaţi în căminele studenţeşti pentru a fi suficient de odihniţi pentru programul celei de a doua zi.
Au trecut cu brio
Programul celei de-a doua zi a debutat cu testarea fizică a tuturor arbitrilor şi arbitrilor asistenţi participanţi, care s-a desfăşurat pe terenul sintetic din cadrul bazei sportive Universitatea Petroşani.
Întregul program s-a desfăşurat sub atenţia şi coordonarea biroului executiv al CJA Hunedoara (Grigore Macavei – preşedinte, Cristian Petran – vicepreşedinte, Petru Spărios – secretar executiv şi coordonator cursului).
„Suntem deosebit de mulţumiţi în legătură cu desfăşurarea cursului şi felul în care s-au prezentat arbitrii, care au trecut cu brio testările teoretice, video şi fizice. În acelaşi timp, suntem optimişti şi încrezători în ceea ce priveşte prestaţia lor în noul sezon 2016–2017”, a declarat Petru Spărios, secretar executiv – coordonator curs.
„Mulţumim administraţiei din cadrul Universităţii din Petroşani, domnului Gabriel Niţu, pentru sprijinul acordat în desfăşurarea în condiţii optime a cursului  de instruire a arbitrilor de la nivelul  CJA Hunedoara”, a declarat Grigore Macavei, preşedintele arbitrilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii