La Petroșani / S-a deschis un birou al Serviciului de înmatriculări auto

La Petroșani / S-a deschis un birou al Serviciului de înmatriculări auto

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Marți, 22 septembrie la Petroșani, în sediul Poliției municipiului Petroșani, a fost deschis un birou al Serviciului de Înmatriculări din cadrul Ministerului de Interne. Săptămâna aceasta va funcționa marți și joi, între orele 10,30-14,00. 

Prefectul Potecă
Primul care a luat cuvântul în fața presei a fost prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă.
„Începând de astăzi, Ministerul de Interne împreună cu Prefectura județului Hunedoara, așa cum a promis domnul Prim-ministru când a fost în Valea Jiului și domnul ministru de Interne cu ocazia evenimentelor neplăcute din perioada inundațiilor, o parte din Serviciul de Înmatriculări va fi adus la Petroșani, pentru a degreva și pentru a nu mai plimba cetățenii din Valea Jiului pe drumuri până la Deva. Sunt astăzi aici cu domnul primar, pe care l-am rugat să participe la această deschidere, în ideea în care va trebui să găsim împreună spațiul necesar pentru dezvoltarea acestui serviciu.”, a menționat pentru început, pe scurt, prefectul județului.
Prefectul a completat că în această săptămână biroul de înmatriculări va funcționa la Petroșani timp de două zile, marți și joi, între orele 10,30-14,00, urmând ca de săptămâna viitoare orarul de funcționare să fie „adaptat în funcție de necesități”.

Primarul Petroșaniului
Din intervenția primarului Tiberiu Iacob-Ridzi am reținut: „Eu vreau să mulțumesc domnului ministru Marcel Vela pentru promptitudine și pentru rapiditatea cu care s-a deschis acest nou birou pentru înmatriculări. Vreau să mulțumesc domnului prefect pentru deschidere. Am promis acest lucru, iată că s-a și realizat. Avantajul major este că oamenii din Valea Jiului nu mai trebuie să meargă 100 de km dus, 100 km întors până la Deva, pentru a-și ridica aceste certificate de înmatriculare. În perioada următoare se vor face demersuri pentru a aduce aici și examenele de șofer și eliberarea permiselor de conducere, ceea ce înseamnă un birou RAR care să deservească toată Valea Jiului. Valea Jiului are pentru actualul guvern aceeași importanță ca și restul județului, fie că vorbim de Hunedoara, de Deva sau Orăștie (…)”.

Concluzia
Încă de marți zeci de persoane din Petroșani și nu numai au profitat de deschiderea acestui birou. Au stat cuminte la rând și au respectat regulile sanitare, respectiv purtarea măștii și distanța dintre ei. Întrebând pe unul dintre cetățenii aflați la rând cum vede deschiderea acestui birou la Petroșani, ne-a spus: „Un lucru foarte bun, că nu mai pierdem timp și bani pe drumuri. Vorbesc de 200 km până la Deva și înapoi, dar, cine știe, câteodată făceam și două drumuri, deci 400 km! Nu era corect pentru o treime din cetățenii județului și bine că au făcut treaba asta!”.
Concluzia e clară: oamenii așteptau treaba asta demult și bine că s-a rezolvat! E bună și campania electorală la ceva în folosul oamenilor…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii