La Petrila / Mărţişoarele au fost responsabile

La Petrila / Mărţişoarele au fost responsabile

Timp de citire: un minut
Comitetul Eco-logic al Şcolii Gimnaziale “I.D. Sîrbu” oferă mărţişoare cu multă dragoste pentru natură în luna lui martie!
Ei au dăruit cetăţenilor un  mărţişor, adică un măr cu un şnuruleţ care simbolizează sosirea primăverii şi bucheţele de plante medicinale, toate de 0 kilometri, adică din producţia locală.
Ei s-au gândit că acest mod original de a oferi daruri este un prilej bun de a-i informa pe cetăţenii oraşului cât de important este să aleagă un stil de viaţă sănătos şi responsabil pentru sustenabilitatea mediului.
Trecătorii au fost puşi să aleagă varianta cea mai valoroasă pentru ei, şi anume, plante medicinale culese din zonă, şovârv, tei, codiţe de cireşe, sunătoare sau pachete cu pliculeţe de ceai cumpărate de la magazin. Alegerile cetăţenilor au fost explicate şi micuţii au fost bucuroşi că majoritatea persoanelor au înţeles că este mult mai bine să consumăm plantele medicinale locale, culese din zonă decât cele ambalate în pliculeţ pentru care s-a irosit energia (transportul, confecţionarea pliculeţului şi a ambalajului care sunt din hârtie, carton şi plastic).
La sfârşitul activităţii, elevii s-au declarat mulţumiţi că au mai făcut un pas în lupta cu nepăsarea şi lipsa de respect pentru mediu.
„O să vin cu o idee nouă”, a spus în încheierea activităţii Roxana Mătulescu, preşedinta Comitetului Eco-logic.
Prof. Liliana GHEBAN – coordonator comitet eco
La Petrila / Mărţişoarele au fost responsabile – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii