La îndemnul Episcopiei Devei / Parohiile ortodoxe hunedorene sar în ajutorul românilor...

La îndemnul Episcopiei Devei / Parohiile ortodoxe hunedorene sar în ajutorul românilor din Ucraina

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Mobilizare generală a tuturor parohiilor ortodoxe din cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei în ceea ce privește Românii noștri ce trăiesc pe pământ ucrainean și care nu pot să ajungă să se refugieze în țara noastră, rămânând printre explozii și gloanțe de tot felul!

 

Da, iată și o altă abordare făcută de Biserica Ortodoxă Română, care, ca de-atâtea ori, sare în sprijinul fraților noștri aflați la necaz, fie că vorbim acum de război, fie că vorbim de inundații sau de alte nenorociri și calamități. O idee care dorește să sprijine și pe cei care, dintr-un motiv sau altul, nu pleacă din orașele și satele unei țări unde clădirile cad tot mai des și unde moartea își arată colții la fiecare pas. O inițiativă pe care o salutăm și noi în paginile acestui cotidian al Văii Jiului și să sperăm că aceasta va implica foarte mulți creștini și oameni de bine și cu respect și frică față de Dumnezeu de pe tărâmul hunedorean! Să dea Domnul să fie bine și acest război inutil și absurd să înceteze cât mai repede și să ne rugăm în acest sfânt post cu toții pentru asta!

Printr-o adresă transmisă celor cinci protopopiate, „în contextul conflictului militar din Ucraina și a crizei refugiaților generate de acest conflict”, acum, la începutul Postului Mare și cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Nestor, preoții parohi hunedoreni sunt îndemnați prin intermediul protopopiatelor, cu „frățească dragoste”, să se mobilizeze „pentru a veni în sprijinul celor prinși în iureșul acestui conflict armat”.

„Vă rugăm să transmiteți tuturor preoților parohi din Protopopiat îndemnul de a organiza o colectă constând în bani, alimente neperisabile și produse igienico-sanitare, care să fie dăruite cetățenilor ucraineni vare nu și-au părăsit locuințele și au rămas în mijlocul evenimentelor nefericite din țara vecină. Colecta se va organiza în biserici în primele trei Duminici din Postul Mare (13, 20 și 27 martie 2022), urmând ca produsele colectate să fie centralizate la Protopopiate, iar, de-acolo, să fie preluate   pentru a fi duse peste graniță în Ucraina. Pe cât posibil, Episcopia Devei și Hunedoarei va încerca să direcționeze aceste produse către etnicii Români din Ucraina, prinși fără voie în acest conflict. Prin urmare vă rugăm să adresați preoților parohi îndemnul de a se implica în vederea organizării colectei în zilele indicate, mobilizându-și păstoriții să fie părtași acestui sprijin pe care, în calitate de frați întru credința ortodoxă, precum și în spiritul celei mai firești umanități, dorim să îl acordăm celor care au într-adevăr nevoie”, se arată, printre altele, în adresa transmisă și semnată de consilierul administrativ-bisericesc, pr. Jr. Gabriel Miricescu, consilierul social-filantropic, pr. Sebastian Vândalac și secretarul eparhial pr. Sergiu Succurro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii