La început de an / Petroșaniul s-a înfrățit cu sectorul Buiucani din...

La început de an / Petroșaniul s-a înfrățit cu sectorul Buiucani din Chișinău

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Dacă până acum totul se afla doar la stadiul de intenție, iar anul trecut în ziarul nostru am reflectat poziția primarului Petroșaniului legat de subiectul înfrățirii municipiului de la poalele Munților Parâng cu sectorul Buiucani al orașului Chișinău, Republica Moldova, în acest început de an lucrurile au devenit certe.

 

Aceasta s-a întâmplat după ce o delegație din Petroșani, formată din primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și consilierii locali Francisc Gerschner, Lavinia Grigoriu, Eusebiu Durbacă și Septimius-Cristian Sîrbu a ajuns în Capitala Republicii Moldova, Chișinău, unde s-a întâlnit cu delegația moldovenească, formată, printre alții, din pretorul Sectorului Buiucani, Vadim Brînzanciuc și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

La finalul întâlnirilor de la Chișinău a fost semnat acordul de înfrățire între Petroșani și Sectorul Buiucani din Chișinău, un „eveniment istoric” după cum a transmis primarul Petroșaniului în țară la scurtă vreme după acest moment.

„În această zi cu însemnătate istorică deosebită pentru toți cei care simțim, gândim și vorbim românește, am semnat la Chișinău acordul de înfrățire dintre Municipiul Petroșani și Sectorul Buiucani din capitala Moldovei.

La acest important eveniment a fost prezent domnul Vadim Brînzaniuc, Pretor al Sectorului Buiucani, precum și domnul Ion Ceban, Primarul General al Chișinăului.

Semnarea acestui acord de înfrățire și cooperare între Municipiul Petroșani și Pretura Sectorului Buiucani reprezintă o consfințire a relațiilor atât de speciale pe care le avem cu frații noștri de peste Prut, de care ne leagă intrinsec limba, istoria, cultura și tradițiile.

Înfrățirea perfectată astăzi este, în esență, o unire de suflet a noastră cu Basarabia și îmi exprim deplina bucurie că, în acest fel, putem crea și dezvolta noi punți de colaborare dintre noi, în deplină concordanță cu valorile românești și europene”, a transmis primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Să sperăm că această înfrățire, în primul rând de suflet, va însemna pe plan cultural în primul rând, mult mai mult decât alte înfrățiri pe care Petroșaniul le are în prezent cu orașe europene, asta și deoarece, într-adevăr, pe cele două părți le leagă  două lucruri sfinte: graiul dulce românesc și creștin-ortodoxia!

Încheiem cu o întrebare la acest exemplu prezentat azi: pe când UNIREA între cele două țări românești? O întrebare, desigur, retorică…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii