La Hunedoara / Festivalul Filmului European

La Hunedoara / Festivalul Filmului European

Timp de citire: 2 minute
În perioada 27-29 mai, prin colaborarea dintre organizatorii FFE şi partenerii acestora – Primăria municipiului Hunedoara, Castelul Corvinilor şi Facultatea de Inginerie din Hunedoara – Festivalul Filmului European se întoarce la Hunedoara.
Festivalul-Filmului-European„Luna mai a acestui an a început cu un eveniment european, Târgul European al Castelelor şi se încheie cu alt eveniment de dimensiuni europene, Festivalul Filmului European, după ce anul acesta Hunedoara a fost reprezentată în premieră la Forumul Cultural European de la Bruxelles. Prin organizarea şi participarea la astfel de evenimente, oraşul nostru devine o prezenţă tot mai importantă pe harta culturală europeană, ceea ce înseamnă foarte mult pentru hunedoreni”, a declarat Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara.
Maratonul filmelor europene de la Hunedoara debutează în seara zilei de 27 mai, de la 21.30, în curtea interioară a Castelului Corvinilor, cu proiecţia filmului Dincolo de calea ferată (România, 2016). Filmul regizat de Cătălin Mitulescu a avut premiera naţională în urmă cu doar o lună. Cătălin Mitulescu este câştigător al premiului Palme d’Or pentru scurt metraj la Cannes în 2004 (cu filmul Trafic) şi premiat la numeroase alte festivaluri de film. La Gala de deschidere a Festivalului vor fi prezenţi şi actorii Oana Tudor şi Radu Romaniuc, doi dintre protagoniştii filmului, care vor participa după proiecţie la o sesiune Q&A.
În total, ediţia hunedoreană a Festivalului Filmului European înseamnă proiecţia a zece filme europene, cel mai mare număr de filme proiectate în cadrul unei ediţii locale a FFE. Proiecţiile, care reprezintă o perspectivă asupra diversităţii producţiei cinematografice europene, vor avea loc pe parcursul a trei zile la Castelul Corvinilor şi în Aula Facultăţii de Inginerie. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. La Gala de deschidere, intrarea se face pe bază de invitaţii.
De douăzeci de ani, în luna mai, Europa ne invită la film, de ziua ei, şi tot ea ne face daruri; filme de tot felul, împachetate cu grijă de Festivalul Filmului European. Ediţia din 2016, care a început joi, 5 mai 2016, este cea mai generoasă de până acum: un număr impresionant de filme, 85, proiecţii în nu mai puţin de 8 săli în Bucureşti, şi cel mai mare număr de ediţii locale, 5 (Târgu Mureş, Baia Mare, Cluj-Napoca, Timişoara şi Hunedoara).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii