La Hațeg, amenajarea trotuarelor și rigolelor pentru strada Horea și Progresului ...

La Hațeg, amenajarea trotuarelor și rigolelor pentru strada Horea și Progresului începe să se contureze

DISTRIBUIȚI

Primăria Hațeg și-a propus amenajarea străzilor Horea și Progresului, partea pietonală și de colectare a apelor pluviale.

Modernizare străzilor Horea și Progresului face parte din Strategia de Dezvoltare Locală a Orașului Hațeg. Proiectul este finanțat prin PNDL și bugetul local 2018. Investiția este estimate la un cost de 1.002.311 lei fără TVA.  PNDL  a alocat pentru această investiție  839.461 lei și din bugetul local au fost alocați 162.849 lei. În momentul de față Primăria Hațeg a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor pentru acest obiectiv, dar și asistența tehnică pe perioada de realizare.

Proiectul tehnic elaborat va tebui să ofere soluții pentru realizarea obiectivului. Trotuarele propuse vor avea următoarele suprafețe: strada Horea 2860 mp trotuar dalat, strada Progresului 2280 mp trotuar dalat.

Ofertantul trebuie să fi executat lucrpri similare în ultimii 5 ani în valoare cumulată de cel puțin 1.017.346,00 lei fara TVA.

Strada Horea pe care se dorește amenajarea trotuarelor prezintă o secțiune transversal care este formată din o bandă de circulație auto pe sens cu o lățime de 4.6 m și o zonă cu spațiu verde neamenajat până la limita de proprietate. Partea carosabilă este în stare bună, dar aleile pentru circulație nu există în present ceea ce pune  pune în pericol siguranța pietonilor.

Strada Progresului pe care se dorește amenajarea trotuarelor are câte o bandă de circulație auto pe sens  cu o lățime de 5 m și o zonă cu spațiu verde neamenajată până la limita de proprietate, canalul de colectare a apelor pluviale  existent pe alocuri nu este continuu, cee ace îl face inutilizabil, zone verzi degradate și neîngrijite, cu arbori netoaletați.

Trotuarele ce se vor amenaja vor fi realizate din piatră compactată, nisip și pavaj, pe margini se vor închide cu borduri pietonale, se vor realiza rigole  deschise din pământ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii