Unii afaceriști locali sunt nemulțumiți că la Festivalul Berii firmele care au ocupat centrul Petroșaniului nu au băgat mâna în buzunare, neplătind nicio taxă. Ba, mai mult, ei consideră că firmele petroșenene sunt discriminate la astfel de festivaluri, deși ele plătesc taxe și impozite. Trebuie, totuși, să aibă curajul să protesteze deschis. Să facă petiții, să se lege de primăriei, să intre în greva foamei. Așa, doar șoptind pe la colțuri, sunt doar niște fricoși. Atât, și nimic mai mult. (ZVJ)
Din cauza căldurii excesive, foarte mulţi petroşeneni au preferat să nu fie prezenţi pe timp de zi în locul amenajat pentru Festivalul Berii, sâmbătă locul situat între teatru şi intersecţia de la Jiul Shopping Center fiind aproape pustiu. Concediile şi zilele de week-end au cam lăsat şi ele pustiu Petroşaniul şi acesta fiind de fapt un al doilea motiv esenţial pentru asistenţa redusă.
La ora când am trecut pe-acolo, undeva spre prânz, până şi comercianţii, foarte mulţi şi de această dată, se ascundeau de razele soarelui, încercând să-şi domolească starea de disconfort provocată de caniculă.
Ca un scurt rezumat al vizitei noastre, ceva animaţie era doar pe la uriaşele mingi de pe apă unde câţiva prichindei se distrau copios, chiotele lor de bucurie şi tumbele făcute în baloane demonstrând că copiii n-au nevoie de prea multe ca să se distreze. În zona preparatelor din carne, existau vreo 10-15 clienţi, oameni ce au ales micii cu muştar şi o bere rece în locul mâncării de acasă sau pe la vreun picnic. Fără supărare, oferta de bere, deşi vorbim de un „festival al berii”, a fost şi de această dată foarte săracă şi la nişte preţuri normale, ba chiar preţuri mai ridicate decât dacă ai fi cumpărat produsul dintr-un alt loc din oraş! Păi, atunci, despre ce festival al berii vorbim? Dacă tot se organizează sub această titulatură o acţiune, de festival al berii, credem că ar trebui atunci copiat modelul nemţilor sau al oraşelor Cluj-Napoca, Timişoara sau Braşov. Unde oferta e variată, există concursuri atractive cu premii în bere (premii multe, nu doar câteva de formă, ca să beneficieze cât mai multă lume!), cu şiruri de mese unde să existe sute de invitaţi şi unde se cântă şi se organizează concursuri de karaoke şi multe alte astfel de chestiuni atractive.
În fine, sporadic puteai vedea câte un client la articolele artizanale, sau la cele două-trei maşini de îngheţată sau de vată pe băţ, ori la „gogoaşele înfuriate”.
Două fapte demn de remarcat mai trebuie amintite aici. Primul este legat de toalete. De data aceasta au funcţionat non-stop toaletele din Parcul Pensionarilor, plus alte două ecologice. Al doilea este legat de faptul că în faţa Bisericii „Sfânta Treime” comercianţii vindeau produse bisericeşti, și nu te miri ce altceva.
Totul s-a schimbat însă seara, când sute de tineri, dar şi oameni de diferite vârste au fost prezenţi în zona teatrului la spectacolul.