La Drumuri şi Poduri / CJ Hunedoara cere revocarea administratorului special Marius Mutulescu

La Drumuri şi Poduri / CJ Hunedoara cere revocarea administratorului special Marius Mutulescu

Timp de citire: 2 minute

În şedinţa de vineri, 27 ianuarie 2017, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a creat numeroase discuţii între consilierii judeţeni. Este vorba de proiectul de hotărâre privind solicitarea de convocare a Adunării Generale a Acţionarilor SC  Drumuri şi PodurI SA – în faliment. În final, proiectul a fost votat.

 

Astfel, prin proiectul de hotărâre Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara solicită, în calitate de acţionar unic, lichidatorului Euro Quality Insolvency SPRL, convocarea Adunării Generale a Acţionarilor SC  Drumuri şi Poduri SA – în faliment şi propune revocarea administratorului special Marius Mutulescu.

În fapt, în 2009 Tribunalul Hunedoara – Secţia Comercială şi Contencios Administrativ a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva SC Drumuri şi Poduri SA Deva – societatea comercială având ca acţionar unic Consiliul Judeţean Hunedoara, în acest moment fiind în curs de derulare procedura falimentului.

„Pentru reprezentarea intereselor acţionarului în procedura falimentului, în 22.10.2012 Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Drumuri Şi Poduri SA Deva l-a numit administrator special pe domnul Mutulescu Marius, iar prin Hotărârea nr. 200/2012 Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat remuneraţia – în sumă de 3500 lei lunar – şi contractul de mandat al administratorului special. Deoarece la începutul anului 2015 s-a constatat că administratorul special nu şi-a îndeplinit obligaţiile cuprinse în contractul de mandat, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara de la acea dată a iniţiat un proiect de hotărâre prin care să se constate încetarea contractului de mandat. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr.74/2015 s-a constatat încetarea contractului de mandat nr.8050/2012, act administrativ care a fost anulat de către instanţa de contencios-administrativ – Tribunalul Hunedoara – prin Sentinţa civilă nr.21/CA/2015 rămasă definitivă la data de 22 iunie 2016 prin Decizia Curţii de apel nr.983/2016, pentru neîndeplinirea procedurii prevăzută de Legea nr.85/2006.

Menţionăm că până la data prezentei, administratorul special nu a înaintat Consiliului Judeţean Hunedoara vreun raport scris sau vreo informare scrisă privind stadiul în care se află procedura falimentului SC Drumuri şi Poduri SA Deva”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

„Noi nu ne dorim să deschidem Cutia Pandorei gândindu-ne la ce şerpi ies din cutiuţa asta. Nu de teamă sau din dorinţa de a nu rezolva lucrurile. Noi am deschis acest subiect pentru că ne dorim, în limita posibilului, să-l clarificăm. Pe măsură ce vom avea clarificări, vă vom informa. Trebuie să reluăm proceduri şi tot ce s-a întâmplat începând de la data intrării în faliment din 2009 încoace. Nici nu plecăm de la idei preconcepute cum ar fi: cineva a băgat în faliment cea mai tare societate. Nu. Faptele şi documentele sunt singurele lucruri care pot să demonstreze ce s-a întâmplat pe parcurs. Problema s-a deschis în momentul în care noi am sesizat că există o plată care se face cuiva fără să aibă eficienţă în muncă. Munca aia ar fi trebuit să aibă în spate o coală de hârtie, un email, un fax, un raport cât de cât concludent la ceea ce a făcut omul în luna respectivă. După intuiţie, nu administratorul special e singurul vinovat. Daţi-ne voie să facem demersurile pentru a ne edifica vizavi de societatea asta. Tot ce voi şti eu sau domnul Andronache sau domnul Vasilescu referitor la societatea de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean Hunedoara, veţi şti şi dumneavoastră.”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii