La două saloane internaționale de Cercetare și Invenții: Universitatea din Petroșani a...

La două saloane internaționale de Cercetare și Invenții: Universitatea din Petroșani a obținut zeci de medalii de aur și argint

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

Universitatea din Petroșani reușește, așa cum ne-a tot obișnuit de mulți ani încoace, să se întoarcă cu rezultate excelente de la saloanele și concursurile naționale și internaționale pe linie de invenții și cercetare. Ceea ce nu face decât să aducă prestigiu grupului de profesori și cercetători, dar și instituției superioare de învățământ din Valea Jiului.

Pentru a susține cele de mai sus, dăm azi două exemple. Ambele sunt din decembrie anul trecut.

 

Salonul Inovării și Cercetării UGAL INVENT 2021

Prestigiosul Salon al Inovării si Cercetării „UGAL INVENT 2021”, organizat de Univer­si­tatea „Dunărea de Jos” și „Black Sea Universities Network”, împreună cu alți par­teneri, ajuns anul trecut la cea de-a V-a ediție, s-a desfășurat în decembrie, iar din cauza pandemiei acesta a avut loc în sistem on-line. Au fost înscrise peste 180 de lucrări, din care 123 de invenții și alte 67 de teme de cercetare. Spre bucuria noastră, a celor din Valea Jiului, printre cei care s-au înscris au fost și destule cadre didactice și doctoranzi ai Universității din Petroșani. Care, la final, au obținut o serie de medalii dintre cele mai sclipitoare!

Demn de menționat că aceste rezultate meritorii au fost obținute în condițiile în care la eveniment s-au înscris profesori și doctoranzi din partea unor instituții de învățământ, care în timp au obținut, de asemenea, lauri internațional sau național la saloanele de invenții sau cercetare, dintre care amintim: „Azerbaijan Technical University”, „Çanakkale Onsekiz Mart University” Turcia, Instituţia Publică Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticul­tură și Tehnologii Alimentare, Univer­sitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul și University of Tirana.

Domeniile pentru care s-au făcut înscrierile de lucrări au fost diferite, începând cu Mecanică, Motoare, Mașini-Utilaje, Procedee Industriale sau Me­talurgie, continuând cu Informatică, Calculatoare, Electronică, Electricitate și Mijloace de Comunicare, cu Instalații sanitare, Instalații de ventilare, Instalații de încălzire și ră­cire și terminând cu Alimente pentru sănătate și bioteh­nologii aplicate, Alimente, Băuturi, Cosmetice, Materiale pentru igienă, ori cu Medicamente, Medicină – Chirurgie – Ortopedie și nu în ultimul rând cu  „Metode și materiale pentru învățământ” ori Mijloace de transport, Automobile, Nave, Avioane, Agri­cul­tură – Horticultură – Grădinărit, Sport – Petrecerea timpului liber, Publicitate – Imprimerie – Ambalaje – Ambalare, ori pe linie de mediu cu Protecția mediului – Energie, Materiale, materiale avansate, biomateriale și nanomateriale.

Prin lucrările prezentate și semnate, conform datelor oferite de rectorul Universității din Petroșani, palmaresul cadrelor didactice și doctoranzilor din cadrul acestei universități hunedorene a fost următorul: Titu Niculescu, Dragoș Păsculescu și Florian Sorin Ridzi (medalie de argint); Mirela Simona Rîurean, Monica Leba și Andreea Cristina Ionică (medalie de argint); Ioel Samuel Vereș, Sorin Mihai Radu, Ștefan Sorinel Ghimiși și Valeiu Pleșea (medalie de argint); Marcel Răzvan Mărcuș, Cosmin Neluțu Rus și Monica Leba (medalie de aur); Nassar Yunis, Andreea Cristina Ionică și Monica Leba (medalie de aur).

În total, la acest salon internațional au fost oferite 96 de medalii, câte 32 de aur, 32 de argint și 32 de bronz și, după cum se vede printre premianți, se află și rectorul Radu Sorin.

„Felicit și pe această cale pe acești reprezentanți ai Universității din Petroșani care au obținut aceste rezultate foarte bune și prin care efortul dumnealor a fost recunoscut și apreciat. Sunt premize clare că astfel de evenimente internaționale nu fac decât să deschidă căile spre colaborări de succes între cadrele didactice și doctoranzii noștri și cadrele didactice și doctoranzii altor universități din Europa și din lume, dar și din țară, la acest capitol Universitatea din Petroșani stând tot mai bine de la an la an”, ne-a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani, legat de acest salon internațional.

 

„InventCor 2021-Deva”

Iar lucrurile bune și frumoase legat de acest gen de evenimente nu se termină aici. Tot în decembrie anul trecut, la salonul internațional de invenție „InventCor 2021 – Deva”, a doua ediție, cadrele didactice și doctoranzii din cadrul Universității din Petroșani au obținut nici mai mult nici mai puțin decât 15 medalii de aur și 5 medalii de argint, lucrările prezentate fiind foarte apreciate de cei din juriu. Mai mult, grație acestor rezultate excelente, Universitatea din Petroșani a primit „Certificatul de Excelență”, practic cea mai mare distincție din concurs ce se acordă unei instituții de învățământ participante prin cei înscriși în concurs.

„Este o apreciere pe care universitatea noastră o merită cu prisosință. Avem un colectiv de profesori și doctoranzi care se ocupă cu succes de problemele legate de cercetare și invenții, fapt ce se oglindește la altfel de saloane și concursuri internaționale și naționale. Semn că la Universitatea din Petroșani există multă preocupare pe această latură importantă, dar și un semnal clar că avem un grup important de cadre didactice care fac lucrurile bine pe tot ceea ce înseamnă cercetare și invenții și care sunt foarte bine pregătiți în domeniile pe care activează”, a mai menționat rectorul Universității din Petroșani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii