La bibliotecă, / Și rectorul UP a luat-o în umăr

La bibliotecă, / Și rectorul UP a luat-o în umăr

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

• Exemplul său a fost urmat de mai mulț angajați ai UP

 

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin s-a vaccinat cu vaccinul Pfizer, marți, 2 martie, fiind primul din seria cu acest vaccin de la centrul de vaccinare deschis săptămâna trecută la Biblioteca Universității Petroșani.

 

Întrebat de cum decurge situația vaccinărilor împotriva COVID-19 la acest centru de vaccinare, rectorul ne-a declarat următoarele:

„Deși s-a deschis încă de săptămâna trecută, eu m-am vaccinat abia marți 2 martie, deoarece eu intru la categoria peste 55 de ani. De marți, s-a început vaccinarea cu Pfizer și pentru categoria de vârstă din care fac parte, astfel că m-am vaccinat primul. Sigur, au venit marți să se vaccineze și ceilalți colegi care au fost programați. De asemenea, tot marți am avut o serie de colegi mai tineri, atât cadre didactice, cât și personal didactic auxiliar sau administrativ, care au venit la centrul nostru de vaccinare și s-au vaccinat cu vaccinul Astra Zeneca, ei având vârsta sub 55 de ani.

Trebuie menționat faptul că am răspuns pozitiv și la solicitările Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, care a trimis unele cadre didactice din școlile și liceele Văii Jiului să se vaccineze la centrul nostru de la bibliotecă. La centrul nostru se realizează vaccinarea în fiecare zi de marți și de joi, am început cu Astra Zeneca și de la o anumită oră, joia, începem și cu vaccinul Pfizer. Nu se fac vaccinări în fiecare zi pentru că este un centru mobil și așa a hotărât Direcția de Sănătate Publică Hunedoara ca doar în aceste două zile pe săptămână să se facă vaccinările”.

 

AstraZeneca – refuzat, Pfizer

De la Radu Sorin am aflat că marți se vaccinaseră, doar în aceiași zi, în jur de 40 de profesori la centrul de vaccinare de la Biblioteca Universității.

„Dar sunt și cadre didactice care s-au vaccinat înainte, pentru că erau programate  la Tg. Jiu sau la Novaci ori Târgu Cărbunești, dumnealor fiind din zonele respective și au prins programarea mai înainte. Mai sunt cadre didactice care nu doresc să se vaccineze cu AstraZeneca, doar cu Pfizer și de aceea au programare undeva din 15 martie încolo, sperând să fie vaccinați cu Pfizer sau Moderna. Să vedem, dacă nu vor reveni la ceea ce avem acum disponibil în județul Hunedoara. Vom putea ști exact până la sfârșitul lunii câte cadre didactice și personal auxiliar s-au vaccinat. Spun asta deoarece până atunci estimăm să finalizăm procesul de vaccinare”.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii