La Băcia, la orice ploaie mai zdravănă apa băltește pe străzi. Anul...

La Băcia, la orice ploaie mai zdravănă apa băltește pe străzi. Anul viitor situația ar putea fi cu totul alta

Timp de citire: un minut

Comuna Băcia are o mare problemă cu apa pluvială, mai ales pe unele artere din localitate. Sunt zone în care, pe timp de ploaie, nu poți trece decât cu cizmele de cauciuc, ori cu mașina. Problema aceasta și-a găsit deja rezolvare. Comuna a câștigat o finanțare prin PNDL pentru reabilitarea infrastructurii de captare a apei pluviale și realizarea trotuarelor.

Lucrările de execuție au fost scoase deja la licitație pentru suma de 4.333.957 lei. Acestă sumă va acoperi costurile pentru reabilitarea trotuarelor și  a rigolelor în satele aparținătoare.

Pentru realizarea acestei investiții, DJ 668D  a fost transmis spre administrarea Consiliului Local Băcia, pe raza teritorială a comunei, în vederea îndeplinirii condițiilor  de eligibilitate și finanțare prin PNDL.  În prezent  Băcia dispune de o rețea de drumuri  comunale și locale care asigură legătura rutieră și accesul locuitorilor. Intensificarea debitului apelor duce invariabil la deversări  ale rigolelor și canalelor de pământ existente. Situația este similară și în cazul trotuarelor care există doar parțial și sunt realizate din materiale diferite.

Prin studiul de fezabilitate întocmit anterior s-au propus două scenarii, respectiv în soluție rigidă, cu dale de beton pentru trotuare și rigole de beton turnate în situ, și o a doua soluție cu pavele prefabricate pe pat de nisip și rigole scafe dirijabile pentru apă pluvială. A fost aleasă a doua  soluție datorită reducerii timpului de realizare a obiectivului  și eliminarea costurilor suplimentare cu manopera și materialele. datorită straturilor reduse de infrastructură. Trotuarele se vor reface complet, prin desfacerea trotuarelor vechi, la fel și rigolele.

La Băcia vor fi realizate 3812 mp trotuare, 3177 rigole scafă, 2669 borduri delimitare.

La Tâmpa 3266 mp trotuare, 2722 rigole scafă, 2615 borduri delimitare.

La Petreni 2776 mp trotuare, 2313 rigole scafă și 2246 m borduri delimitare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii