Judeţul e sub nămeţi, da’ administratorul public Avram ne-a rupt fâşul: a...

Judeţul e sub nămeţi, da’ administratorul public Avram ne-a rupt fâşul: a făcut o şedinţă!

Timp de citire: 2 minute

Joi, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara a convocat responsabilii din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Hunedoara pentru a analiza situația drumurilor județene din zonele afectate de condițiile meteo.

Ninsorile căzute și depunerea unui strat consistent de zăpadă pe drumurile județene din zonele deluroase înalte și din zona montană au necesitat intervenții susținute ale operatorilor care efectuează deszăpezirea.

În urma solicitărilor primite în dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean Hunedoara, utilajele de deszăpezire ale operatorilor au fost direcționate pe următoarele sectoare: Hunedoara – Ghelari, Teliuc – Lunca Cernii, Vețel – Muncelul Mic – Feregi, Costești – Sarmizegetusa Regia, Ilia – Brănișca, Săcărâmb, Bârsău – Vărmaga. În zona Hațeg, s-a acționat pe toate cele 16 drumuri județene aflate în aria de responsabilitate a operatorului care acționează aici. Astfel, utilajele au intervenit, printre altele, pe drumul spre stațiunea Râușor, pe drumul Ohaba de sub Piatră – Nucșoara – Cârnic, pe drumul Pui – Hobița, pe Cârnești – Clopotiva – Baraj Gura Apelor, Hășdat – Silvașu de Jos – Hațeg, Silvașu de Jos – Silvașu de Sus – Mănăstirea Prislop. Operatorul care acționează pe drumurile arondate sectorului Brad a intervenit, până la primele ore ale dimineții, pe 11 dintre celei 12 drumuri de aici (Stănija – Buceș, Căzănești – Vața de Jos, Luncoiu de Jos – Stejărel, Baia de Criș – Bulzeștii de Sus, Șteia – Tomești, Buceș – Dupăpiatră, Crișcior – Curechiu, Visca – Țebea, Hunedoara – Călan). În Valea Jiului, utilajele au intervenit pe drumurile de acces spre stațiunea Straja, în masivul Parâng până la Cabana Rusu, pe sectorul de drum județean Petrila – Jieț și pe drumul județean Merișor – Dealu Babii.

Având în vedere evoluția meteo, recomandăm conducătorilor auto să nu plece la drum cu mașina neechipată de iarnă. Pentru prevenirea blocajelor în trafic este nevoie de cauciucuri potrivite sezonului rece și lanțuri.

Toate problemele apărute în trafic pe DRUMURILE JUDEȚENE pot fi semnalate la Dispeceratul de iarnă, telefon 0737 553971. Începând cu data de 02.02.2023, va fi asigurată permanența la sediul Consiliului Județean Hunedoara, la Dispeceratul permanent pentru monitorizarea și coordonarea Programului de intervenție în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii și poleiului pe drumurile aflate în administrarea CJ Hunedoara. Dispecerii vor asigura serviciul 24 de ore din 24, conform programării pe luna februarie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii