Joi 15 septembrie, ora 9,00 / La parterul complexului „Jiul Shopping Center”...

Joi 15 septembrie, ora 9,00 / La parterul complexului „Jiul Shopping Center” din Petroșani va apărea pe harta cofetăriilor un nou loc cu produse dulci și delicioase: Cofetăria „Stone”!

Timp de citire: 6 minute

Multă lume, mai cu seamă din Vulcan, îl știa pe vulcăneanul Nicu Petroi din activitatea din administrația locală, unde acesta a activat ca și consilier local, fiind totodată și la un moment dat candidat la funcția de primar. Alții, îl cunoșteau pe inginerul Nicu Petroi din activitatea din minerit, spre finalul carierei inclusiv de la Complexul Energetic Hunedoara.

 

A lăsat administrația locală și ingineria pentru arta cofetăriei!

Ei bine, marți, 13 septembrie, am aflat chiar de la Nicu Petroi că toate aceste activități nu i-au plăcut, pasiunea sa din tinerețe fiind alta: aceea de cofetar! Acesta este și un răspuns indirect pentru cei care îl cunosc și se întreabă azi cum de Nicu a ajuns cofetar, având deschise două cofetării și un laborator de lucru în municipiul Vulcan, una chiar vizavi de primărie, la bulevard. Da, inginerul și consilierul local și-a schimbat cu 180 de grade preocupările de bază, făcând ceea ce-i place! Și nu oricum, omul a efectuat doi ani, în Capitală, cursuri și practică în meseria de cofetar, după cum ne-a spus.

Acum, după cele două Cofetării „Stone” deschise la Vulcan anul trecut, Nicu Petroi se pregătește să deschidă joi 15 septembrie, începând cu ora 9,00, o a treia Cofetărie „Stone”, de data aceasta la Petroșani, într-o zonă centrală, la parterul Complexului Comercial „Jiul Shopping Center”.

Dar să vedem împreună ce ne-a spus în discuția purtată cu dumnealui, Nicu Petroi, nu înainte de a transmite mesajul adresat de cofetar petroșenenilor: „Vă așteptăm cu drag de joi, 15 septembrie, în Cofetăria Stone din Petroșani, de la parterul Complexului Jiul Shopping Center! La cofetăria noastră veți avea parte întotdeauna de produse de cofetărie cu ingrediente naturale și cu gusturi delicioase, alături de o cafea italiană savuroasă, sucuri și alte bunătăți menite să vă satisfacă cerințele, toate la prețuri rezonabile!”.

 

O idee din tinerețe pusă în aplicare de anul trecut, după o pregătire de doi ani în Capitală

„Ideea de a intra în rândul cofetarilor mi-a venit mai demult. Eram de tânăr pasionat de arta cofetăriei și mai ales de cofetăria franțuzească și la un moment dat, după ani buni, când deja aveam o vârstă, am ajuns la concluzia că în viață e bine să faci ceea ce îți place. Astfel am luat decizia de a lăsa funcțiile, politica și administrația locală la o parte, activități care îmi ocupau tot timpul și care nici măcar nu-mi produceau nicio plăcere sau satisfacție, plecând de la Complexul Energetic Hunedoara și axându-mă pe arta cofetăriei. În acest sens, m-am dus și am făcut cursuri de specialitate, vreo doi ani de zile am stat la București unde am învățat și am făcut și practică în domeniu. Apoi, odată ce am terminat, am mai așteptat puțin până să deschid prima cofetărie, crezând în, onor guvernul nostru, care promisese că o să dea niște finanțări, dar n-a mai fost cazul, că nu s-a mai întâmplat nimic, doar vorbe și speranțe.

De anul trecut, undeva la începutul anului, am construit laboratorul de la Vulcan, care să stea la baza unui business în cofetărie, doar pentru Valea Jiului, că nu mă interesează să plec în altă parte cu afacerile. Îmi doresc să stau acasă la mine și să pot să-mi dezvolt și să-mi urmăresc afacerea liniștit, atât și nimic mai mult.

În Vulcan între timp am mai deschis o cofetărie și pot spune, în primul rând din ceea ce îmi spun clienții, că lucrurile merg bine, noi încercând să le oferim clienților produse de cofetărie de calitate, la prețuri rezonabile. Iar când spun calitate. mă gândesc în primul rând la faptul că toate produsele noastre sunt naturale”.

 

Raportul calitate/ preț la cofetăriile „Stone” – de nebătut de nimeni prin Vale

Referitor la Cofetăria „Stone” ce se va deschide joi 15 septembrie la Petroșani, dar și de oferta celor trei cofetării deschise, Nicu Petroi ne-a spus următoarele:

„Acum a venit rândul să deschid o cofetărie și la Petroșani. Cofetăria va fi situată în zona centrală a orașului, la parterul Complexului Jiul Shopping Center. Am speranța că, în timp, va deveni foarte căutată de petroșeneni, în condițiile în care, repet, cofetăriile noastre au toate preparatele făcute din ingrediente naturale. Noi nu folosim ingrediente gen margarină, ca să dau doar un exemplu, folosim însă unt, frișcă, ciocolată veritabilă belgiană, pireuri naturale, fructe proaspete și așa mai departe. Pornim și la Petroșani de la zero, baza activității va fi cofetăria franțuzească, vom avea eclere, tarte, prăjituri mai speciale făcute din creme de ciocolată și umpluturi speciale, torturi de tot felul, toate gătite cu multă pasiune și foarte delicioase. Pentru evenimente vom organiza tot felul de activități, gen candy bar, cu torturi dedicate pentru miri, botezuri sau aniversați. Se vor putea face de joi 15 septembrie și la Petroșani comenzi în acest sens, care vor putea fi ridicate direct de la cofetărie.

Prețurile cofetăriilor Stone, inclusiv cea care se va deschide joi la Petroșani, sunt după părerea mea foarte corecte. Suntem în Valea Jiului și eu țin cont de acest oraș; față de orașele mari, noi avem prețuri la jumătate. Eu zic că raportul calitate/ preț la produsele noastre este ideal, în sensul că la o anumită valoare a prețului se primesc niște produse de foarte bună calitate”.

 

O cafea savuroasă – servită dimineața la un „pahar de vorbă” și un ziar va reatrage clienții fostei cafenele

Iar lucrurile nu se opresc doar la partea de dulciuri. Clienții cofetăriei vor avea parte și de o cafea savuroasă „made in Italy”, precum și de răcoritoare, ceaiuri și așa mai departe, totul la „cel mai înalt standard”, după cum ne asigură patronul acestei afaceri.

„Important să spun este faptul că cei care vor vizita magazinul Jiul vor avea posibilitatea ca la Cofetăria Stone de la parter, de la ora 9,00 și până seara la 21,00, în zilele de lucru (iar sâmbăta de la 9,00 la 18,00 și duminica de la 9,00 la 16,00) să servească la cele 7 mese și cafea italiană de bună calitate, sau să-și stingă setea cu sucuri, apă minerală sau plată, frappe-uri, ceaiuri. Pe viitor vom avea și înghețată. Deocamdată, la înghețată aștept o finanțare dar și să treacă bineînțeles iarna. Am vrut să deschid acum, din septembrie, odată cu cofetăria și partea de gelaterie, dar fiind totuși sfârșit de sezon (că în Vale a cam trecut căldura), am renunțat pe moment. Pe de altă parte m-am gândit că investiția fiind și ea foarte mare, nu se prea justifica la acest moment. Dar la primăvară vom avea, cu siguranță, și gelateria deschisă aici.

Auzind că deschidem Cofetăria Stone la parterul Complexului Comercial Jiul Shopping Center, mulți din prieteni și cunoștințe mi-au spus că pe vremuri aici, pe actualul spațiu, era un loc de întâlnire dimineața pentru mulți petroșeneni, care își serveau cafeaua la cafeneaua ce exista pe vremuri nu demult apuse. Ei bine, o să încercăm să-i readucem pe acei cetățeni la cofetăria noastră, unde dimineața vor putea savura o cafea fierbinte citind ziarul sau conversând cu un prieten. Vom servi clienților o cafea bună, iar lângă ea va fi întotdeauna un croissant sau un biscuit din partea casei, preparat la laboratorul nostru din Vulcan”, promite Nicu Petroi lansând, totodată, și o invitație.

Ca de fiecare dată clienții vor da verdictul și doar ei vor ține sau nu afacerea în viață, vorba aceea: „clientul nostru, stăpânul nostru”. Astfel că după o vreme vom afla verdictul oamenilor. Până atunci: „Poftă bună!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii