Jieț. Sărbătoarea mulțumirii la fermă, cu roade și copii de grădiniță

Jieț. Sărbătoarea mulțumirii la fermă, cu roade și copii de grădiniță

Timp de citire: 3 minute

Toamna înseamnă culegerea roadelor și, pentru că e important să mulțumim pentru ele, copiii de la grădinița Samariteanul au făcut o sărbătoare din asta. Cu toții au fost la fermă, iar într-un cadru tematic au desfășurat activități. Evenimentul a avut și un personaj principal, pe Domnul Cartof.

Cartoful – vedeta evenimentului

Bogăția toamnei este motiv de sărbătoare, iar în această perioadă fiecare marchează acest moment în fel propriu. S-a întâmplat și la o fermă de pe Jieț, acolo unde zeci de copii de grădiniță, însoțiți de educatori și părinți, au făcut bogăția toamnei o sărbătoare.

Cartoful a fost vedeta evenimentului. Copiii, alături de părinți, s-au întrecut în curățat cartofi, au făcut slalom printre jaloane cu cartofii pe linguri de lemn și au aflat chiar și povestea Regelui Cartof, evenimentul având astfel și un rol educativ.

Gazda evenimentului aflat la a doua ediție este o familie tânără, care și-a pus ferma la dispoziție. Printre baloții de paie, copiii s-au simțit excelent și au putut vedea, unii poate chiar pentru prima dată, cum arată o ferma.

„Putem spune că e un timp binecuvântat, că grădinița Samariteanul ne-a ales ca locație pentru al doilea an. Ne-am pregătit cu decorațiuni de toamnă, vedeți tot felul de bostani, cartofi, legume. Ne-am străduit să îi primim pe copii într-un cadru tomnatic, și zicem noi că am și reușit”, a spus Răzvan Răduca, gazda manifestării.

Producătorii locali au onorat evenimentul

Și dacă toamna înseamnă roade, câțiva producători locali au fost prezenți la eveniment cu standuri cu produse tradiționale din gospodăriile proprii.

„Avem aici câțiva producători locali care ni s-au alăturat cu bucate din gospodăria proprie tocmai pentru a arăta roadele toamnei și ale muncii noastre, a tuturor. Au venit cu miere, produse lactate, suc natural și părinții pot chiar să cumpere orice își doresc. Copiii se simt foarte bine la fermă, am remarcat asta de anul trecut. Sunt liberi să facă ce vor, să alerge, să se murdărească și să se conecteze practic cu natura, de ale cărei roade de bucurăm în fiecare toamnă”, a declarat Florina Răduca.

Ziua de grădiniță s-a ținut la fermă

Toate cele trei grupe ale grădiniței „Samariteanul” au fost prezente la sărbătoare.

„Este o bucurie pentru noi cei din grădinița Samariteanul ca, în această zi frumoasă de toamnă, când se strâng și roadele, să venim cu mulțumire, în primul rând lui Dumnezeu, pentru că ne-a dat un an bogat. Un an în care să ne bucurăm de roade, de copilașii din grădiniță. Am decis să facem din asta o sărbătoare și am venit aici, la fermă, să petrecem o zi frumoasă în care să mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a dat și să ne aducem cumva astfel recunoștința sufletească. Este o bucurie că mulți copii din grădiniță sunt astăzi aici, și că fiecare a venit însoțit de un părinte sau bunici” a spus Daniela Cocheci, director la Grădinița Samariteanul din Petroșani.

Sărbătoarea mulțumirii, a roadelor, era practic o celebrare a roadelor date de Dumnezeu, și se organizează din vechi timpuri.

„Tot ce avem și tot ce suntem se datorează lui Dumnezeu, iar el este primul căruia trebuie să îi mulțumim pentru toate. Iată, și anul acesta El, pe lângă faptul că ne-a dat viață, ne-a dat vreme bună, zile senine, pace în țară, roade să mâncăm, pentru că – nu-i așa? – El se îngrijește de pâinea noastră cea de toate zilele. Sărbătoarea aceasta, a mulțumirii, îl are în centru pe Dumnezeu, noi ne întoarcem acum cu un gest de recunoștință față de el pentru toate roadele ce ni le-a dat. Secretul unei vieți, de fericire și de bucurie, e recunoștința. Să învățăm să-i mulțumim lui Dumnezeu, dar mai ales să îi învățăm și pe copii să facă asta” a spus Claudiu Todeciu, profesor de religie.

Sărbătoarea mulțumirii este o sărbătoare anual de o zi, în care se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii