Jandarmii supraveghează  desfăşurarea   examenului de Bacalaureat

Jandarmii supraveghează  desfăşurarea   examenului de Bacalaureat

Timp de citire: un minut

Jandarmii hunedoreni vor asigura condiţii de securitate pe întreaga perioadă a desfăşurării probelor examenului de Bacalaureat, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

Astfel, în perioada iunie-iulie 2016, conform programului stabilit la nivel naţional, jandarmii vor acționa în zona a 6 centre de examen din instituțiile de învățământ din localitățile Deva, Petroşani, Lupeni, Haţeg,Orăştie şi Brad,  precum şi la 3 centre zonale de evaluare.

Jandarmii vor acționa pentru asigurarea protecției elevilor și a membrilor comisiilor, pentru asigurarea ordinii publice pe perioada desfășurării examenelor, dar și pentru însoțirea echipelor ce transportă lucrările scrise de la centrele de examen la centrele de evaluare.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a debutat astăzi, 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Testarea se va desfăşura pe durata a trei zile (13-15 iunie). În intervalul 15-17 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Săptămâna viitoare, între 21 şi 24 iunie, se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, încep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii