Jandarmii din Valea Jiului, exercițiu de căutare salvare – evacuare a unei...

Jandarmii din Valea Jiului, exercițiu de căutare salvare – evacuare a unei persoane rătăcite la Cheia, în comuna Buceş

DISTRIBUIȚI

Duminică, 1 iulie , în cadrul celei de-a 46-a ediţie a manifestării intitulată ,,Întâlnirea moţilor cu istoria” de la Cheia, la Dupăpiatră, în comuna Buceş, manifestare cu caracter religios, cultural, istoric şi patriotic, 6 jandarmi din cadrul echipei montane de intervenţie a Văii Jiului au executat un exerciţiu de căutare salvare-evacuare a unei persoane de sex feminin rătăcite în zona deluroasă a satului Dupăpiatra, comuna Buceş, fapt semnalat printr-un apel la numărul unic de urgentă 112.

Jandarmii montani s-au deplasat la locul indicat, unde au depistat persoana rătăcită. La momentul găsirii, aceasta nu prezenta probleme medicale, însă pe traseul de întoarcere a suferit o entorsă la glezna piciorului drept. Unul dintre jandarmii echipei de interventie i-a acordat primul-ajutor, imobilizându-i glezna cu o atelă, acesta fiind sanitar cu specializare de paramedic, dotat si pregătit să intervină în astfel de situaţii.

Victima  fost coborâtă din zonă cu ajutorul unei tiroliene si transportată până la echipajul SMURD solicitat la faţa locului cu ajutorul tărgii din dotare.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara sunt constituite 2 echipe de intervenţie montană, una în zona Văii Jiului şi una în zona Haţeg.

Dotarea jandarmilor montani a fost îmbunătăţită în ultimul an atât din fonduri bugetare cât şi în cadrul proiectelor de cooperare Life Connect Carpathians şi  ,,Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române” cofinanţat din programul de cooperare eleveţiano-român.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii