Jandarmii de la Vața de Jos au ajutat la salvarea unui urs

Jandarmii de la Vața de Jos au ajutat la salvarea unui urs

Timp de citire: un minut

Vineri,  19 august, la ora 14.40, jandarmii montani din cadrul Postului Vața de Jos au fost solicitați de către Jandarmeria Caraş-Severin pentru a interveni la eliberarea unui care urs a fost prins în laț, pe raza localităţii Măru, judeţului Caraş-Severin. Postul de Jandarmi Montan Vața de Jos are competenţă teritorială pe raza a 8 judeţe inclusiv județul Caraș Severin, în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, finanțat de către Comisia Europeană.

salvare urs 2Din datele iniţiale, ursul a fost prins în laţ în noaptea de 18 spre 19 august, la marginea unei livezi de pruni şi meri. Animalul a fost descoperit de proprietarul livezii care l-a anunţat pe paznicul de vânătoare al fondului cinegetic 14 Măru și acesta la rândul său a sesizat autoritățile.

Jandarmeria Caraş-Severin a asigurat zona și a solicitat sprijinul Echipei de Intervenţie Rapidă constituită pentru astfel de situaţii din rangeri, jandarmi montani și medic veterinar în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians.

Jandarmii hunedoreni, împreună cu rangerii Fauna & Flora International și Asociaţiei Zarand, precum şi cu un medic veterinar abilitat să folosească substanţe tranchilizante au ajuns în zonă în jurul orei 16.30 și au tranchilizat animalul. Ursul de aproximativ 2 ani şi 100 de kg nu prezenta urme de rănire și a fost eliberat din laţ, după ce a fost tranchilizat. A rămas sub supraveghere până în jurul orei 19.30, când și-a revenit şi s-a retras în pădure.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii