Jandarmii au depistat o tăiere ilegală de arbori la Ribița

Jandarmii au depistat o tăiere ilegală de arbori la Ribița

Timp de citire: un minut

Astăzi, 18 aprilie, în jurul orei 12:00, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vaţa de Jos s-au autosesizat cu privire la tăierea fără drept a mai multor arbori de pe digul de protecție al râului Crișul Alb, la intrarea în localitatea Ribița.

Vinovat de furtul de lemn este un bărbat 54 de ani, din Ribiţa, care a tăiat 11 arbori, de esenţă salcâm. Cu materialul lemnos tăiat bărbatul intenţiona să realizeze un gard pentru a împrejmui o păşune.

Jandarmii montani au întocmit în cauză acte de constatare cu privire la săvârşirea faptelor de tăiere ilegală de material lemnos şi furt de material lemnos, prevăzute şi sancţionate de Legea 46/2008 Codul silvic, care au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor Postului de Poliție Ribița.

Postul de Jandarmi Montan Vața de Jos are competenţă teritorială pe raza a 8 judeţe, printre care şi judeţul Arad. Structura de jandarmi a fost înfiinţată şi funcţionează la nivelul I.J.J. Hunedoara în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, finanțat de către Comisia Europeană, în vederea protejării biodiversităţii în coridorul ecologic ce leagă munții Apuseni de Carpații Meridionali. (A.P.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii