Întrebare retorică, fiindcă vinovatul se cunoaşte: Cine se face vinovat pentru suspendarea...

Întrebare retorică, fiindcă vinovatul se cunoaşte: Cine se face vinovat pentru suspendarea cursurilor de la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Vulcan?

Timp de citire: un minut
Dacă în diferite judeţe ale ţării şcolile au stat închise din cauza ninsorilor şi a gerului năprasnic, Şcoala Gimnazială nr.5 din Vulcan a rămas, luni, ferecată, fiindcă înăuntru era ca afară. Frig, de nu se poate.
În articolul apărut
în ediţia de luni a ziarului îmi exprimam îndoiala în privinţa faptului că vor fi gata lucrările de sudură la conducta de termoficare care duce la şcoală. Şi am avut dreptate. Treaba merge greu, fiindcă, şi pe tur, şi pe retur, conductele sunt ciuruite. Plină de găuri mai mari sau mai mici. Până ieri, de când au început operaţiunile, nici zece metri nu s-a avansat cu sudura. Când m-am dus acolo, ieri, după şedinţa extraordinară de consiliu local, sudorii trebăluiau la capătul dinspre şcoală al podului de peste pârâul. Deşi numărul de muncitori era vizibil mai mare, oamenii nu prea îşi fac iluzii că vor isprăvi curând ce mai au de făcut.
Şi primarul a trecut
să vadă care-i treaba. Primarul a fost în zonă înainte de ora unsprezece, ora începerii extraordinarei, dar nu a suflat o vorbă despre asta în faţa consilierilor locali. Şi astăzi este programată suspendarea cursurilor la şcoala 5, dar nu ar fi de mirare ca acest lucru să se întâmple şi în zilele următoare în caz că agentul termic din sistemul centralizat de termoficare nu va ajunge în caloriferele din clase. Doar la o singură şcoală din Vulcan copiii şi cadrele didactice pot spune că nu mai pot de cald. La propriu. Aceasta este Şcoala Gimnazială nr.4. La „numărul 1”, exista, ieri, o problemă cu pompele din punctul termic al panourilor solare, iar la Şcoala Gimnazială nr.6 caloriferele erau doar călduţe. Mai ales cele de la parter.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii