Întrebare fără răspuns: Cine îi educă pe homleşi?

Întrebare fără răspuns: Cine îi educă pe homleşi?

Timp de citire: 2 minute
După mai multe articole în care v-am prezentat situaţia manipulării defectuoase a gunoiului de către cetăţeni  obişnuiţi, dar şi de homleşii urbei care-şi fac veacul lângă containere, prin anumite cartiere mărginaşe din Petroşani, azi vă arătăm câteva mostre mai din centru.
DSCF1600Este vorba de str. Constantin Mille, situată la doi paşi de aşa numitul centru civic, de Şcoala Avram Stanca şi de alte obiective. Aici containerul de lângă bloc este gol, iar lângă ţarcul special e plin de mizerii. Valize uzate, scaune rupte, zdrenţe de tot felul etc. zac de-a valma pe jos. Mirosul care emană te face să te ţii de nas, când treci pe-acolo. Ne gândim ce-or face locatarii din zonă când deschid geamurile „să aerisească”…
DSCF1592Unii locatari, mai pragmatici din fire, văzând şi tot văzând că directorul Vişan trimite echipe peste echipe să cureţe mizeriile aruncate pe jos de netrebnici, dar că după două-trei zile gunoiul e la loc, au scris, cu vopsea albă, pe pereţii blocului din apropiere, că „e interzis a se arunca gunoiul”, punând acolo chiar şi cât e amenda. Acum e ţigănia şi mai mare cu acest anunţ, scris cu alb direct pe bloc.
Mergând înspre şcoală şi apoi coborând strada spre Judecătorie, un alt container gol ne-a sărit în faţă, iar lângă el alte şi alte deşeuri menajere ne-au sărit în faţă. Se pare că moda din Colonie şi Aeroport-Şerpărie cuprinde la Petroşani, încet, dar sigur, cam toate cartierele, inclusiv cele centrale. Spunem asta pentru că un astfel de exemplu, cât Casa Poporului, vedem în aceste zile şi la containerul situat lângă scările ce coboară spre autogară, mai sunt cazuri şi pe strada Dacia sau Independenţei, ori cum am prezentat şi ieri, pe strada Primăverii. Deci, ce facem, oameni buni? Cine ne scapă de concetăţenii noştri nesimţiţi care aruncă aiurea gunoiul? Dacă la această întrebare ar mai fi răspuns. La următoarea nu cred să fie vreun răspuns: Cine îi educă pe homleşii care, cât e ziua de mare, scot gunoiul din containere şi îl lasă lângă ele?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii