Într-un proiect de amploare / Trei parteneri

Într-un proiect de amploare / Trei parteneri

Timp de citire: 2 minute
Primăria Petroşani şi Episcopia Ortodoxă Română a Devei şi Hunedoarei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara au încheiat un acord de parteneriat în vederea implementării activităţilor aferente Proiectului EDUCA: Egalitate, Dăruire, Universitate, Crezământ, Ajutor, POR 2014-2020.
Proiectul urmează a fi depus în vederea obţinerii de finanţare europeană.
Proiectul are elaborate 7 axe de activităţi, intervenţii, consiliere şi premiere pentru publicul ţintă, este un proiect social elaborat, cu câteva sute de beneficiari. Am rezumat în cele ce urmează conţinutul proiectului ce va fi implementat la Petroşani, în cazul în care va primi finanţare europeană.
Obiectivul general al implementării îl reprezintă acordarea de sprijin pentru creşterea accesului şi participării la educaţie în mediile problematice ale comunităţii, cu populaţie marginalizată. În primul rând, pentru a oferi educaţie şi protecţie continuă pentru copiii din familii dezorganizate s-a gândit realizarea unui proiect social format din două componente: grădiniţa de vară şi şcoala mamelor. Se are în vedere amenajarea şi dotarea a două centre pentru cele două obiective, ce includ servicii de catering, materiale didactice şi consumabile.
De asemenea, în timpul anului şcolar, beneficiarii acestui proiect vor putea urma un program tip şcoală după şcoală, care va oferi asistenţă educaţională, consiliere, pentru copiii care nu găsesc acasă acest sprijin. Protecţia fizică, palpabilă este susţinută de câteva programe de formare a caracterului şi educaţiei civice a participanţilor, astfel încât beneficiarii, în mare majoritate copii, să beneficieze şi de un bagaj de cunoştinţe care să-i transforme în viitori cetăţeni responsabili. Responsabilizarea copiilor şi tutorilor acestora se face mai întâi prin promovarea educaţiei formale şi prevenirea abandonului şcolar. Pentru că abandonul şcolar este un fenomen care are mai multe cauze, s-au prevăzut o serie de programe care vor trata deficienţe diferite, dar care au acelaşi rezultat, abandonul şcolar.
Astfel, sunt cuprinse în Proiectul EDUCA un Program „Şansa la demnitate”, ce prevede, de exemplu, organizarea de activităţi inovative de educaţie non-formală pentru prevenirea abandonului şcolar.
„Împreună” este un program de educaţie non-formală care face apel la toleranţă şi incluziune.
150 de copii defavorizaţi, inclusiv copii din sate izolate, vor fi consiliaţi în scopul combaterii abandonului şcolar. „Descoperă” este un program interactiv ce presupune activităţi de prevenire a abandonului şcolar.
„Ce cale aleg” este un alt proiect de educaţie non-formală, cu un grup ţintă de 540 de copii.
„Sportul, o şansă pentru toţi”, combaterea discriminării în educaţie, prin sport. Astfel, copiii cu deficienţe sau obezitate, de exemplu, să nu fie ridiculizaţi la orele de sport. Consolidarea cooperării şcoală-comunitate este o altă axă a Proiectului EDUCA, dar care prevede formarea continuă pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar.
Cheltuieli eligibile angajate de fiecare partener în parte pentru conceperea şi implementarea proiectului sunt: liderul proiectului, biserica – 7.484.244 lei , partenerul I, inspectoratul – 1.651.333, partenerul II, primăria – 180.752 lei. Total – 9.316.329 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii