Inspectorii de mediu petroșeneni / Amendează fără discriminare nesimţiţii români și chinezi…

Inspectorii de mediu petroșeneni / Amendează fără discriminare nesimţiţii români și chinezi…

Timp de citire: 2 minute

În ultima perioadă cei din cadrul biroului de mediu care aparţine de Serviciul Poliţie Locală Petroşani au aplicat mai multe sancţiuni pe linie de deşeuri depuse pe domeniul public şi s-au ocupat de un caz foarte ciudat de pe strada Independenţei.

Amenzi pentru deşeuri în spaţii publice
De la Arthur Ambruş, cel care coordonează această activitate, am aflat că toate controalele efectuate în această perioadă au venit în urma unor sesizări făcute către poliţia locală. În luna decembrie aceste „raiduri” vor continua deoarece mai există anumite zone sensibile din municipiu unde anumiţi cetăţeni nu respectă nici cele mai elementare reguli de bun simţ în privința mediului.
„Avem în atenţie anumite zone şi cartiere unde, de regulă, sunt aruncate deşeuri casnice pe unde se apucă, deşi există containere şi ţarcuri speciale amenajate. De asemenea, îi avem în vedere şi pe cei care aruncă pe spaţiile publice deşeuri rezultate din materialele de construcţii. Chiar am avut un caz de curând în acest sens, este vorba de un cetăţean de origine chineză rezident la Petroşani, care a fost amendat cu suma de 200 lei”, a declarat pentru ZVJ Arthur Ambruş.
În privința deşeurilor menajere provenite din gospodării, în ultima săptămână au fost amendate de către cei de la mediu din Petroşani trei persoane. Doamna B.Z. de pe strada 16 Februarie, care a primit o amendă de 500 lei pentru haine vechi aruncate pe spaţiu public, pe L.I. de pe strada Independenţei, care a primit o amendă de 200 lei, în urma aruncării unor deşeuri menajere pe zonă verde, şi B.R.I., de pe strada Şt.O.Iosif, care s-a ales cu o amendă tot de 200 lei, tot pentru deşeuri aruncate.

Gunoaie până la tavan într-un apartament 
Şi nu doar cu aceste chestiuni de mai sus se ocupă cei de la mediu. De curând, împreună cu angajaţii DADPP, inspectorii de mediu au trebuit să rezolve un caz mai deosebit de pe strada Independenţei de la nr. 25. Acolo, o doamnă în vârstă, Irina L., avea apartamentul plin de gunoaie, adunate de ani şi ani de zile. „Aveam plângeri de la toţi vecinii doamnei Irina, care au venit de mai multe ori să ne spună faptul că mirosul pe scară e insuportabil şi că se umple blocul de gângănii şi şobolani din cauza gunoaielor. Doamna a fost sancţionată de către noi şi anul trecut şi anul acesta de două ori. Dar degeaba. Soluţia nu era asta, era să facem cumva să intrăm şi să curăţăm apartamentul, să-i scăpăm pe locatari de acel miros şi de acel focar de infecţie. Cei de la DADPP au venit cu un camion şi printr-un sistem de conducte, gen pâlnie, au umplut camionul cu mizerii, curăţând lună apartamentul. S-a muncit enorm, o zi întreagă, două remorci au fost umplute. Gunoaiele adunate din oraş timp de mai mulţi ani, erau în încăperi până la tavan! Ceva de nedescris… Bine că s-a încheiat cu bine!”, ne-a spus luni, 27 noiembrie, Arthur Ambruş.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii