Inspector de la Antifraudă Deva / Reţinut pentru luare de mită

Inspector de la Antifraudă Deva / Reţinut pentru luare de mită

Timp de citire: 2 minute
Începând cu data de 18 ianuarie 2017, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a 18 inculpaţi, între care şi un inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva.
Potrivit DNA, au fost reţinuţi Avram Florin, comisar de poliţie, în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (2 fapte) şi trafic de influenţă (5 fapte), Selagea Ciprian-Călin, Ancuţa Cătălin-Corneliu, Dudaş Marcel, Mărginean Ovidiu, Păcurar Sorin-Romulus, Todoran Marcel-Grigore, Ardelean Teodor, Bodârlău Călin-Liviu, Gudiu Gabriel, Cicortaş Claudiu-Alexandru, Galben Gheorghe-Daniel şi Nedelcu Ştefan-Eugen, agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cu privire la săvâr­şirea infracţiunii de Costel Pristoleanu Ion-Marinel, Paladie Bogdan-Lazăr şi Teodor Nicolae-Gabriel, agenţi în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, Chira Emil-Nicu, inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
„În perioada 27 august – 24 noiembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, a pretins şi primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro şi 41.000 euro şi alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative şi, în alte situaţii, pentru influenţarea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor de la graniţa cu Serbia şi Ungaria, astfel încât să permită intrarea, în România, a unor T.I.R. – uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate.
În acelaşi context şi în acelaşi scop, în perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalţi 17 inculpaţi au pretins şi primit de la aceleaşi persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, sume de bani cuprinse între 10 şi 50 euro”.
Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, fiind prezentaţi la data de 19 ianuarie 2017 Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii au bene­ficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii