Insecticidele sistemice – ce sunt, cum le folosim

Insecticidele sistemice – ce sunt, cum le folosim

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Produsele fitosanitare sunt la îndemâna oricui. Magazinele de nișă au o gamă largă de produse de acest gen, ba chiar dispun și de varianta online de magazin, deci cele dorite pot fi cumpărate oricând și livrate direct la domiciliu. Nu este de ignorat însă că ușurința cu care pot fi achiziționate pune pe loc secund diferența între tipurile de produse.

Insecticidele sau fungicidele sistemice au o acțiune ce  nu se rezumă doar la suprafața plantei protejate. Acestea ajung adânc în țesuturile unei plante, oferă o protecție de lungă durată. Important de subliniat este că nu sunt influențate din punct de vedere al condițiilor meteo, atât doar să nu existe ploaie imediat după stropirea cu produsul în cauză.

De ce sunt necesare produsele fitosanitare din gama fungicidelor sistemice

Fungicidele sistemice sunt cele care blochează dezvoltarea diverselor boli, având acțiune implicit dacă boala este incipientă. Insecticidele sistemice atacă toți dăunătorii plantelor care rod, care înțeapă sau extrag și consumă sucul plantelor. În ambele cazuri vorbim despre produse care protejează plantele de boli și dăunători, tratează bolile în fază incipientă.

Astfel de produse pot fi comandate de la Nuoricum.ro. Dacă nu știți sigur ce anume ar fi potrivit de ales, echipa este mereu disponibilă să vă ajute. Vorbim despre personal calificat, de horticultori cu experiență ce vă ajută să alegeți produsele necesare, pentru a obține culturi sănătoase.

De avut în vedere când le alegem și când le folosim

Fie că vorbim despre produs precum Mospilan insecticid sau despre oricare altul, sunt aspecte care fac diferența în modul în care sunt administrate produsele fitosanitare. Mai întâi de toate, aceste tipuri de tratamente pot fi folosite de cel mult 2 până la 3 ori per sezon.  Pe termen lung poate să apară rezistența la substanță, astfel că tratamentul devine inutil.

Specialiștii spun că ușurința cu care pot fi cumpărate acum aceste tipuri de produse face ca unii să nu fie atenți la ce anume este necesar în cazul lor. Înțelegând cu ce boală sau dăunători vă confruntați, veți ști și ce abordare să aveți. Documentați-vă de asemenea despre substanțele active ce ar putea avea efect în cazul unui tratament.

Un alt principiu sănătos ce ar trebui promovat se referă la prevenție și nu la tratare. Exact ca în cazul uman, tratăm la nevoie, însă scopul este să încercăm să evităm cazurile în care am avea nevoie de asta.

De asemenea, de avut în vedere că tratamentele sistemice sunt bune de folosit în prima parte a sezonului vegetativ. Acum presiunea de infecție și agresivitatea dăunătorilor sunt mai mari. Pot fi alternate substanțele folosite, astfel încât să nu intervină rezistența la o anumită substanță. Nu în cele din urmă ar fi bine de spus că înainte de aplicarea unui tratament este de avut în vedere un timp minim de așteptare până la recoltare. În funcție de tipul de tratament, această perioadă diferă.

Achiziții sigure și rapide, de la Nu Oricum

Pentru cei interesați, Nu Oricum include produse fitosanitare în portofoliu. De asemenea, de aici pot fi cumpărate sisteme de irigare prin picurare, toate elementele necesare pentru montarea acestuia. Marele său avantaj este că nu vă consumă la fel de multă apă, evitați risipa și unele boli ale plantelor, apărute pe fond de umiditate crescută.

Tot aici sunt disponibile și semințele de legume, o varietate de soiuri, cu o mare putere germinativă. La un click distanță sunt și foliile pentru solar sau seră ori alte accesorii pentru aceste construcții. Indiferent cât de mare sau restrâns este, îl puteți îngriji și dota ca la carte, cu produse profesionale.

Contact:

office@nuoricum.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii