Iniţiativă liberală de succes privind procedura adopţiei. Deputatul Hărău: “Am redus birocraţia...

Iniţiativă liberală de succes privind procedura adopţiei. Deputatul Hărău: “Am redus birocraţia prin modificările propuse!”

Timp de citire: un minut

Potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei de către cabinetul parlamentar al deputatului Carmen Hărău (PNL), Guvernul a aprobat Normele metodologice de aplicare a legii privind procedura adopţiei, în ultima şedinţă de Guvern, la mai mult de 2 ani de la depunerea iniţiativei liberale de modificare a legii adopţiei.

Modificările, propuse de liberali şi legiferate pe parcursul anului 2016, reduc mult birocraţia eliminând 12 formulare anterior prevăzute în proceduri.

Totodată s-a flexibilizat şi transparentizat procedura de potrivire iniţială dintre copiii adoptabili şi familiile atestate, realizându-se direct la nivel judeţean sau on-line prin intermediul Registrului naţional pentru adopţii.

Potrivit deputatului hunedorean, “noua lege prevede acordarea unui concediu de acomodare de maximum un an de zile şi a unei indemnizaţii lunare de 1.700 de lei pe perioada acestui concediu, oricăruia dintre soţii familiei care adoptă un copil peste 2 ani, dacă realizează venituri supuse impozitului pe venit”.

Partidul Naţional Liberal s-a implicat şi a susţinut aceste modificări legislative, pentru a facilita întâlnirea dintre copiii abandonaţi din sistem (constant cca. 60.000 în ultimii ani) şi familiile iubitoare doritoare să le ofere grijă şi dragoste părintească.

La 30 iunie 2016, în Registrul naţional pentru adopţii, erau înregistraţi 3.250 de copii adoptabili din care 2.716 erau eligibili pentru adopţie naţională iar 534 pentru adopţie internaţională. De asemenea, 1.800 de familii erau atestate pentru adopţie naţională şi alte 81 pentru adopţie internaţională.

“Îi asigur de tot respectul meu şi de sprijin, în continuare, pe toţi cetăţenii judeţului care doresc să adopte copii”, spune Eleonora-Carmen Hărău, deputat PNL de Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii