Infracțiuni de sezon în pădurile județului… Braconaj și tăieri ilegale de...

Infracțiuni de sezon în pădurile județului… Braconaj și tăieri ilegale de brazi

Timp de citire: un minut

În luna decembrie infracționalitatea crește în privința braconajului și a tăierilor ilegale de brazi. Dacă brazii se caută pentru a fi împodobiți de Crăciun, mistreții și căpriorii sunt pe lista braconierilor pentru bucatele exotice pentru masa de Crăciun.

Joi, 14 decembrie, la Rapoltu Mare 3 bărbați au fost prinși cu 180 de kilograme de mistreț, iar la vederea poliției au încercat să scape de pieile animalelor.
Tot joi, 14 decembrie, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara, însoțiți de un reprezentant al Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat o acțiune privind modul de gestionare, comercializare și transport a materialului lemnos și a Pomilor de Crăciun, de către diferite persoane fizice și juridice, la  Petroșani, Lupeni și Uricani.
La Uricani, un lucrător la gater, de 33 de ani, în calitate de emitent al documentelor cu regim special, nu a respectat prevederile legale privind modul de completare a acestora în ceea ce privește gestionarea materialului lemnos intrat și ieșit din depozitul societății pentru perioada în care a fost efectuat controlul. În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
Tot la Uricani, respectiv pe DN 66A, poliţiştii au depistat un bărbat de 54 de ani, care conducea o autoutilitară cu care transporta 47 de pomi de Crăciun (din specia brad), fără a avea asupra sa avizul de însoțire primar, prevăzut de normele în vigoare, privind circulația materialelor lemnoase.
În cauză, poliţiştii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei  și au luat măsura complementară de confiscare a pomilor de Crăciun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii