Inedit la Vulcan: Ordinară fără „Diverse”

Inedit la Vulcan: Ordinară fără „Diverse”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

de Gheorghe OLTEANU
Ceva nemaivăzut și nemaiîntâlnit în cei treizeci de ani de când particip la asemenea întruniri lunare ale forumului legislativ local vulcănean s-a petrecut la începutul ședinței ordinare de consiliu local desfășurate în dimineața zilei de marți, 28 iulie.

Pe ordinea de

zi care ajunsese la fiecare dintre cei nouăsprezece consilieri locali apăreau nouă puncte, cărora, ulterior, le-au fost adăugate, suplimentar, alte două. Lipsea, însă, unul, cel care, de fapt, încheie întotdeauna adunările lunare ale Consiliului Local Vulcan. Este vorba despre punctul „Diverse”. Cel la care se discută de toate.

Primul care

a semnalat absența „Diverselor” a fost administratorul societății comerciale care a asigurat, până acum câteva luni, mentenanța sistemului de iluminat public al Vulcanului. Pus pe liber de către Gheorghe Ile pe motiv că primăria se poate ocupa ea însăși, cu cei doi-trei meseriași ai ei, de problema respectivă. „Iluminatul”, cum mai este cunoscut dumnealui pe FB, venise cu niște xeroxuri la începutul cărora era printat „Reabilitarea termică blocuri municipiul Vulcan – Un plus de căldură pentru cetățeni”, și ar fi vrut, din câte mi-am dat seama, să sesizeze tergiversarea programului de reabilitare termică a șase blocuri de locuințe, nici măcar început, care ar fi trebuit să se încheie deja în acest an, la 30 iunie.

Fără să aștepte

să fie întrebat pentru care motiv a venit la ședință – participarea la ordinare este, conform legii, liberă pentru oricine dorește asta -, dumnealui a deschis dialogul și vrut să afle de ce, de la ordinea de zi, nu apar și „Diverse”-le. Ca și alții, omul a crezut că ar fi vorba de o omisiune involuntară, dar ceea ce a urmat a arătat că nici vorbă de așa ceva. Domnul consilier local Spiridon Simion, președinte de ședință, și viceprimarul Pompiliu Barbu nu au explicat clar situația, așa că „Iluminatul” a părăsit sala nervos și nemulțumit, lăsând în urma lui cuvintele „S-a văzut în ce oraș trăim!”.

Numai că,

și cu el plecat, apele nu s-au limpezit în sala de ședințe. Doamna consilier local Angela Stoica a cerut imperios ca punctul „Diverse” să fie repus în drepturi. Numai că președintele de ședință a rămas rece la solicitarea doamnei și a venit cu o invenție marca PSD. Problema să fie supusă la vot. Ceva de nevăzut și de nemaiauzit până la această ședință de consiliu local! Și, cum majoritatea membrilor consiliului local ținea capul ghiocel, s-a trecut la vot deschis. La din acela cu mâna, adică.

Din nouăsprezece

consilieri locali, au fost împotrivă doar cinci. Cei care nu au acceptat ca ordinea de zi tradițională a unei ședințe ordinare să nu fie călcată în picioare sunt patru: umanista de rit nou Angela Stoica, liberalii Dănuț Anghel și Costel Mihai, plus „Plus”-ul + Florin Govor. Ceilalți, printre care, mirare, și penelista Eugenia Bărbiță, au fost pentru masacrul ordinii de zi a ședinței ordinare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii