Incendiu la Sântuhalm

Incendiu la Sântuhalm

Timp de citire: un minut

În această dimineață, puțin înainte de ora 05:00, în Sântuhalm, sat aparținător al municipiului Deva, a izbucnit un puternic incendiu la un magazin construit în prelungirea unei hale de producție a cărei activitate era întreruptă de mai mult timp.

Inițial au intervenit pompierii Detașamentului Deva dar, din cauza propagării cu repeziciune a flăcărilor, a fost nevoie de echipaje de sprijin și autospeciale de la Detașamentele din Hunedoara, Orăștie și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria.

Intervenția s-a efectuat cu 5 autospeciale de stingere, de mare și medie capacitate și cu o autoscară pentru a acționa de la înălțime.

De la magazin focul s-a extins la acoperișul întregii hale, de peste 600 mp.
Pentru că era pericol iminent ca incendiul să cuprindă și o casă de locuit, aflată chiar lângă hală, pompierii au acționat în paralel și pentru a ține sub control flăcările care amenințau această construcție.

Intervenția echipajelor de pompieri a fost dificilă atât din cauza suprafeței foarte mari cuprinsă de flăcări, cât și din cauza presiunii mici a apei din hidranții aflați în zona de acțiune, informații ISU Hunedoara.
Autospecialele au fost realimentate cu apă, de mai multe ori, de la alți hidranți, aflați la un kilometru distanță.
Nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă a fost un scurtcircuit la instalația electrică a magazinului.
Suprafața totală care a ars (magazin + hală) = aprox. 1500 mp. Număr total de autospeciale cu care s-a intervenit pe parcursul celor aproape 3 ore a fost de 7 Autospeciale de stingere, o autospecială de la SVSU Simeria, o autoscară și o ambulanță SMURD.
Forțe partcipante – 29 ofițeri și subofițeri ISU + 3 pompieri voluntari de la SVSU Simeria.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii