Incendiile de vegetaţie din acest weekend au depăşit numărul incendiilor din locuinţe

Incendiile de vegetaţie din acest weekend au depăşit numărul incendiilor din locuinţe

Timp de citire: un minut

Echipajele de pompieri au intervenit, în intervalul 24–26 februarie, la 4 incendii, 8 arderi de vegetație uscată și 7 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva, Orăștie, Brad, Hunedoara și Petroșani. Doar duminică,  26 februarie, 41 de pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara, ai Secției Ilia și Gărzilor de intervenție Geoagiu, Baru și Râu de Mori au fost implicați în operațiunile de stingere a 8 incendii de vegetație uscată produse pe raza localităților Homorod, Hunedoara, Săliștioara, Nădăștia de Sus, Sântuhalm, Rușor, Ciopeia și Brâznic. În total, arderile, provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise în vederea igienizării terenurilor, au afectat 46 de hectare.

Nu au fost ocolite de foc nici locuinţele. Un echipaj al Punctului de Lucru Băița a intervenit, vineri, în jurul orei 23, în localitatea Ormindea pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o centrală termică din incinta unei societăți comerciale. Anunțarea timpurie a incendiului, deplasarea urgentă a echipajului de pompieri și intervenția promptă au dus la limitarea propagării incendiului la doar 7 mp din acoperiș și la instalația electrică a centralei. Cel mai probabil incendiul a fost generat de supraîncălzirea conductorilor electrici.

Un echipaj de pompieri al Gărzii de Intervenție Lupeni a intervenit în localitate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. Intervenția promptă a pompierilor a dus la izolarea incendiului doar la materiale textile.

O echipă a Detașamentului de Pompieri Orăștie a acționat cu o autospecială cu capacitate de 5.000 de litri la un incendiu produs, în localitatea Pricaz, la coșul de fum al unei case. Incendiul s-a manifestat doar la coșul de fum al casei necurățat de funingine.

Secția de Pompieri Ilia a intervenit în localitatea Cerbia pentru stingerea unui incendiu la un tablou electric. Incendiul, generat de un scurtcircuit, a distrus izolația cablurilor electrice din interiorul tabloului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii