Încă o mărturie a unei mamei care s-a chinuit să ajungă cu...

Încă o mărturie a unei mamei care s-a chinuit să ajungă cu fotoliul rulant al fiicei ei în vizită la castel

DISTRIBUIȚI

”Acum o luna am fost și noi să vizităm Castelul Corvinilor. Fiica mea, în vârstă de 24 de ani, are tetrapateză spastică și este utilizator permanent de fotoliu rulant. A fost o experiență îngrozitoare, pe care am adus-o în atenția autorităților printr-o recenzie postata pe google, recenzie pe care o redau mai jos. Vreau doar să adaug că nouă ne-a făcut neplăceri un reprezentant al poliției locale, care a simțit nevoia să se bage în seama prin admonestarea „amicală” pe care ne-a făcut-o referitor la faptul ca am parcat într-o zona unde parcarea nu era interzisă, dar acest lucru se făcea doar cu acordul unor indivizi care așteaptau bani, pentru o asa zisă pază.
Este păcat cum nu știm să punem în valoare un obiectiv cum este Castelul Corvinilor. Pornim de la lipsa locurilor de parcare. Cele pentru persoane cu dizabilități cred ca nu vor fi luate niciodată în calcul având în vedere ca nici măcar în curtea interioara nu poți să manevrezi un scaun rulant fără să ai impresia că duci o adevărată luptă. De fapt chiar te lupți, nu numai cu terenul incredibil de accidentat ci și cu lipsa de considerație a autorităților pentru aceasta categorie de persoane.
În al doilea rând, castelul este extrem de tern, fără a avea exponate care sa te ajute sa intri în atmosfera perioadei pe care o reprezintă. Un exemplu din sutele pe care le-as avea: camera domnitelor este decorata doar cu două machete ale castelului în condițiile în care într-o încăpere alăturată, numită Camera de aur, sunt expuse câteva rochii din epoca medievală. Care a fost logica?
Nu cred ca nu se poate face mai mult! Împrejurimile castelului sunt neîngrijite, informațiile de orientare sunt aproape inexistente, personalul care ar putea sa te îndrume lipsește cu desăvârșire iar toate astea, alături de absența unor reconstituiri de decoruri îți lasă impresia ca autoritățile se bazează foarte mult pe mioriticul slogan: „Lasă mă, ca merge și așa!”
Per total, pentru noi a fost o experiența dezamăgitoare și foarte neplăcută, iar pentru fiica mea, persoana utilizatoare de fotoliu rulant, încă o frustrare imensă cauzată de lipsa de considerație a autorităților noastre.
Știați ca la Hampton Court s-a montat un lift exterior? Sau ca, la Verona, Castel Vecchio, un castel mult mai mare dealtfel, se pot vizita toate încăperile, care sunt extrem de bine decorate și puse în valoare? Aici probabil ca autoritățile se mândresc, cu adevarat, cu istoria lor!”, a povestit Georgeta Gheorghe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii