Vulcan. Muncă la negru

Vulcan. Muncă la negru

Timp de citire: un minut

În prima decadă a lunii iunie, în timpul unui control de rutină efectuat de către inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara pe raza municipiului Vulcan au fost depistate la un angajator şase persoane fără forme legale de angajare.

„Firma din Vulcan avea la punctul de lucru de pe Strada Căprioara 3 un număr de şapte persoane pentru sortarea hainelor second-hand. Din cele şapte persoane găsite la punctul de lucru, şase nu aveau întocmite forme legale de angajare. Una dintre aceste persoane lucra (conform declaraţiei/ fişei de identificare completate) încă din data de 25 noiembrie 2014. Nu numai că angajatorul nu le-a întocmit forme legale de angajare dar persoanele nu aveau efectuate nici vizitele medicale conform cerinţelor Codului muncii şi nici nu aveau întocmit instructajul de securitate şi sănătate conform Legii 319/2006”, a comunicat ITM Hunedoara.
Angajatorului i s-au lăsat măsuri şi termen de remediere a deficienţelor.
Controlul a fost efectuat în data de 9 iunie 2015, urmând ca angajatorul să transmită către ITM Hunedoara modalitatea de remediere a tuturor deficienţelor constatate până la data de 17 iunie.
„Până la data de 18 iunie 2015, angajatorul nu a transmis către ITM Hunedoara faptul că ar fi îndeplinit vreo măsură din cele stipulate în actele de control”, precizează ITM Hunedoara.
Pe cale de consecinţă, ITM Hunedoara a transmis un denunţ către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme de angajare.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii