În Valea Jiului, / În primele patru zile s-au născut doar doi...

În Valea Jiului, / În primele patru zile s-au născut doar doi copii: unul la Lupeni și o fetiță la Petroșani!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Conform tradiției, ZVJ a dorit să continue serialul dedicat nașterii copiilor la început de an. Numai că ce să vezi, dacă în anii trecuți aveam măcar unul-doi copii nou-născuți la trecerea dintre ani sau pe 1 ianuarie, anul acesta atât la Spitalul de Urgență din Petroșani, cât și la Spitalul Municipal Lupeni n-am avut niciun nou-născut în cele două date amintite.

 

Niciodată în ultimii 20 de ani de când ținem evidența nu s-a mai întâmplat așa ceva, lucru pe care l-a constatat și managerul SUP, dr. Alin Vasilescu, care concluziona în discuția purtată cu dumnealui faptul că nașterile tot scad în Petroșani și în Valea Jiului. „Dacă acum nu mulți ani numărul de copii născuți anual la Petroșani depășea numărul zilelor din calendar, undeva la 420-425 de copii, acum suntem cu mult sub acest număr, în doar câțiva ani! Explicații ar fi multe, în toată țara, și acest lucru ar trebui să dea de gândit tuturor”, a precizat managerul spitalului petroșenean.

Totuși, avem și o veste bună de la Petroșani, primul nou-născut al anului 2021 este o fetiță, ce a văzut lumina zilei marți, 4 ianuarie! „Nu mă întrebați câte kilograme are că nu știu, dar ce știu este că e bine, sănătoasă și să dea Dumnezeu ca părinții să se bucure de ea”, a fost mesajul medicului Alin Vasilescu.

De partea cealaltă, în Vestul Văii Jiului, la Lupeni, de la directorul Spitalului Municipal Lupeni, ec. Carmen-Ioana Misaroși, am aflat că primul nou-născut este un băiețel de 2.670 grame, „frumos și sănătos”. Copilașul a venit pe lume luni, 3 ianuarie. Semnul din bătrâni, pentru comunitatea de-acolo, ar fi că dacă primul născut al anului e un băiețel, anul va fi unul bun! Să sperăm că așa va fi, deși doamna director ne-a spus că pentru spitalul de-acolo și „anul 2020 a fost unul bun”: „Din punctul de vedere al spitalului, al angajaților noștri, eu zic că a fost un an bun, chiar dacă a fost unul mai greu și mai special legat de această pandemie. Dar e important că nu am avut decese dintre angajați sau familiile lor din cauza virusului, nici focare sau mai știu eu ce alte probleme. Considerăm că am trecut cu bine anul 2020 din punctul de vedere al spitalului, al angajaților, iar în 2021 să sperăm că vom menține această linie și că totul va fi bine”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii