În Valea Jiului / Eroii au fost comemoraţi cum se cuvine

În Valea Jiului / Eroii au fost comemoraţi cum se cuvine

DISTRIBUIȚI

6 iunie este o zi de sărbătoare creștină, Înălțarea, ziua în care eroii neamului sunt comemorați, iar la monumente ori în cimitirele eroilor din localitățile Văii Jiului sunt ținute slujbe și depuse coroane de flori. Oficialitățile locale, cadre militare în rezervă, cetățeni, se întâlnesc pentru a cinsti memoria eroilor care au luptat pentru aceste meleaguri. 

Petrila
Ceremonia de omagiere a eroilor a avut loc în Parcul Troiței Eroilor de la Lonea, începând cu ora 13:00. „În această zi de Sfântă Sărbătoare a Înălțării Domnului, ne aplecăm cu credință și recunoștință asupra celor care s-au jertfit pentru libertatea și integritatea statului român. Este ziua care trebuie să inspire tot neamul românesc la pace, la dragoste şi la bună învoire unii cu alţii. Este unul din acele momente în care oamenii trebuie să uite de lucrurile care deosebesc şi să trăiască sentimentul nobil al lucrurilor care ne unesc. Istoria ne arată că acești eroi, în momentele grele și hotărâtoare ale națiunii noastre, și-au sacrificat viața pentru ca generațiile viitoare să trăiască într-o țară independentă și liberă. Fără ei, România nu ar mai fi fost ceea ce este în prezent. Tinerii noştri, de astăzi, de mâine, trebuie să cunoască istoria poporului nostru, toate aceste fapte despre eroii neamului românesc din toate timpurile, acestea ne definesc identitatea națională. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe martirii noștri! Hristos s-a Înălțat!”, a transmis primarul Vasile Jurca.

Petroșani
Ziua Eroilor  a fost marcată la Petroșani în Cimitirul Eroilor. Au fost prezenți alături de primarul Tiberiu Iacob- Ridzi și viceprimarul Nicolae Florin, consilieri locali, membrii ai aparatului administrativ, dar și cadre militare în rezervă.
„Ziua Eroilor reprezintă un prilej prin care putem rememora actele de vitejie depuse de bravii eroi ai neamului pentru apărarea libertății, integrității, independenței și suveranității României de astăzi. Păstrăm astfel vie flacăra recunoștinței față de toți ce s-au sacrificat pe toate meleagurile patriei pentru libertatea noastră, de astăzi, pe care trebuie să o prețuim la adevărata valoare.
În această zi în care sărbătorim Înălţarea la ceruri a Mântuitorului am dorit să aducem un gând pios şi să aprindem candela recunoştinţei pentru jertfa eroilor care îşi dorm somnul veşnic în pământul Patriei”, a transmis primarul Tiberiu Iacob- Ridzi.

Vulcan 
Joi, la Vulcan, evenimentul comemorativ a fost găzduit de viceprimarul Cristian Merișanu. La eveniment au fost prezenți majoritatea consilierilor locali, oameni simpli, elevi și cadre militare.
„Păstrarea tradiției de comemorare a memoriei tuturor eroilor români, la momentul sacru al Înălțării Domnului, este și rămâne pentru administrația publică locală o datorie importantă, un prilej cu totul special din calendarul fiecărui an, de aducere aminte a momentelor istorice care au dat națiunii române printr-un traseu plin de sacrificii umane, șansa de întregire, de libertate și modernitate. Mulțumim tuturor celor ce au fost prezenți astăzi la festivitățile organizate la locurile sacre ale Vulcanului, dedicate eroilor”, au transmis edilii.

Lupeni
La Lupeni comemorarea eroilor a avut loc în Cimitirul Eroilor. La slujba oficiată de 4 preoți au participat atât primarul Lucian Resmeriță, cât și fratele acestuia, senatorul Cristian Resmeriță, și viceprimarul Iacob Mesaroș. A venit multă lume la eveniment, chiar dacă nu au fost condiții meteo prielnice. Au fost depuse coroane la monumentul din cimitir, au fost împărțiți colaci, ouă roșii, au fost aprinse lumânări, cum este tradiția.  Primarul Lucian Resmeriță a strâns cu recunoștință mâna unui veteran de război, și a vorbit celor prezenți despre importanța acestei zile. La un moment dat și ploaia s-a oprit, a ieșit soarele, iar câteva eleve de școală generală și-au făcut apariția purtând în păr coronițe de flori.

Uricani
Ca în fiecare an, Ziua Eroilor a fost cinstită la Uricani la Biserica cu Hramul Înălțarea Domnului. Slujba de comemorare a fost ținută de 3 preoți, și au participat la eveniment primarul Dănuț Buhăescu, viceprimarul Corneliu Braia, consilieri locali, funcționari din primărie, dar și ansamblul folcloric al casei de cultură.„Astăzi este o zi însemnată pentru noi, cu semnificaţie atât religioasă, cât și istorică. Este ziua în care la 40 de zile după Sfintele Paști, sărbătorim Înălţarea Domnului, prilej cu care dorim să vă adresam Hristos S-a înălțat!. Astăzi gândurile noastre se îndreaptă spre eroii neamului, căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. Dumnezeu să îi odihnească pe eroii Neamului Românesc! Hristos s-a înălțat!„, a transmis primarul Dănuț Buhăescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii