În următoarele 9 luni / 4,5 mil de euro de la CEVJ pentru...

În următoarele 9 luni / 4,5 mil de euro de la CEVJ pentru pază

Timp de citire: un minut

CEVJ nu are, la ora actuală, o firmă de pază care să stea geană pe hoții ce vor să fure, ce a mai rămas din minele din Valea Jiului. Dar va avea, cât de curând. În acest sens a scos la licitație paza. Aproape 5 milioane de euro este dispusă compania să ofere pentru a fi păzite minele și termocentrala în următoare 9 luni.

Cele 4 exploatări miniere și termocentrala Paroșeni n-au pază la acest moment, câțiva mineri veghează acum asupra perimetrelor cu schimbul, dar pentru următoarele 9 luni, compania a scos la licitație acest serviciu. Sunt două firme deocamdată care vor să păzească minele, cărora compania este dispusă să dea și 1 miliard de lei/ zi.

Se discută despre un contract de pază a celor 4 mine și termocentrala Paroșeni, foarte bine. Vreau să vă spun că valoarea contractului de pază este între 13 și 20 de milioane de lei fără TVA. Luăm o valoare de mijloc, 22 milioane de lei cu tot cu TVA pentru un contract de pază, pentru o perioadă de 9 luni. Din aprilie și până în decembrie, CEVJ alocă 22 milioane de lei, adică 4,5 milioane de euro pentru paza minelor și termocentralei. Eu vă zic, că și dacă lasă cele 4 exploatări miniere deschise și ușa la termocentrala Paroșeni deschisă, nu ai ce fura de 4,5 milioane de euro. În 9 luni de zile sunt 270 de zile. Și pe cele 270 de zile sunt alocați 22 milioane de lei. La un calcul simplu, undeva la 1 miliard lei vechi pe zi. Poate guvernul Ciolacu, Ciucă și care o fi să aloce oricâți bani, în condițiile în care acești oameni cheltuiesc haotic tot. Eu nu accept să fiu luat de prost de acești liberali care conduc compania”, a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD.

Paza obiectivelor Complexului Energetic Valea Jiului, cele 4 mine, Lonea, Livezeni, Vulcan și Lupeni plus termocentrala Paroșeni, este disputată de două părți. Gipest, pe de o parte, și o asociere condusă de Ambasador Group Security, împreună cu Axis Security, de cealaltă parte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii