În urma unui proiect al prefectului, oameni de afaceri germani sprijină județul...

În urma unui proiect al prefectului, oameni de afaceri germani sprijină județul Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a participat miercuri, 7 octombrie, la București, la o întâlnire cu domnul Sebastian Metz, directorul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană –  AHK.

 

Este a doua întâlnire a prefectului județului cu reprezentantul oamenilor de afaceri din Germania, după discuțiile care au avut loc în luna iulie la Deva, la care a participat și consulul Germaniei la Sibiu, domnul Hans Tischler.

Temele principale ale întâlnirii de ieri au fost referitoare la stadiul proiectului Instituției Prefectului de a deveni funcțională o platformă online de colaborare între oameni de afaceri interesați să investească în județul Hunedoara și autorități și instituții județene.

Directorul AHK, Sebastian Metz, l-a asigurat pe prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, de sprijinul specialiștilor Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, atât pentru promovarea în rândul posibililor investitori germani a platformei online de colaborare cât și în dezvoltarea și susținerea învățământului dual în județul nostru.

Mai mult, dl. Sebastian Metz, a precizat că firmele interesate din Hunedoara vor fi sprijinite pentru o mai bună absorbție a fondurilor europene, în următorul exercițiu financiar 2021 – 2027.

Următorul pas al colaborării Instituției Prefectului cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Consulatul Germaniei la Sibiu va fi semnarea unui parteneriat în urma căruia acțiunile de colaborare să fie concretizate și eficiente.

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK).

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii