În urma unei investiţii de 400.000 lei, Lupeniul are în cel mai...

În urma unei investiţii de 400.000 lei, Lupeniul are în cel mai frumos parc din judeţ

DISTRIBUIȚI

În precedentul material legat de Lupeni, subsemnatul scria de micuţul parc apărut peste noapte în Cartierul „Nivelt”. Astăzi vom continua subiectul „parcuri în Lupeni” cu „Parcul de la C.A.P.”, aşa cum îl denumesc de zeci de ani lupenenii.

Un parc mijlociu ca suprafaţă, care nu are momentan un nume, dar care a ajuns unul dintre cele mai atrăgătoare din Valea Jiului, dacă nu chiar numărul unu ca şi aspect, după investiţiile făcute în ultima peri­oadă, proces care mai continuă minim două săptămâni, după cum ne-a spus primarul Lucian Resmeriţă.
Acest parc are acum de toate, iar gândirea celor din administraţia loca­lă a fost ca odată cu reabili­tarea lui, supra­faţa să fie împărţită în trei spaţii. Unul este alocat prichindeilor, în acest sens fiind amenajat un ansamblu de jo­curi. Al doilea este des­­tinat copiilor şi tinerilor, un platou destinat practicării anumitor sporturi de relaxare, precum mersul pe role sau ciclismul. De al treilea se bucură persoanele de vârsta a treia, aici fiind amenajat un foişor de lemn unde pensionarii pot juca table, cărţi, remy sau şah, iar lângă acesta o „baterie” de bănci unde după plimbare oamenii pot să stea să se odihnească şi să se relaxeze.
Parcul este, de asemenea, multifuncţional, dacă putem să-i spunem aşa, deoarece pe imensul platou de care vorbeam se pot de-acum organiza diferite evenimente, inclusiv evenimente festive dedicate Zilei Naţionale, Zilei Armatei Române, Zilei Independenţei de Stat etc., sau deschideri sau închideri de an şcolar cum se întâmplă în Parcul Central din Petroşani de câţiva ani încoace.
„Am reuşit până acum să finalizăm asfaltarea aleilor, să montăm pavajul pe platou şi peste tot unde a fost nevoie, să montăm o parte din bănci, să punem cupolele de lemn peste care vor sta agăţate plantele ornamentale şi să montăm cei 20 de stâlpi de iluminat noi, pe lângă cei care erau, stâlpi care redau în acest moment seara şi noaptea un iluminat ambiental extraordinar de plăcut. Din punctul nostru de vedere credem că în acest moment acesta este cel mai frumos parc nu doar din Valea Jiului, ci din tot judeţul. Ne bucurăm că am putut realiza la Lupeni aşa ceva, făcându-i fericiţi pe cetăţenii acestui municipiu”, ne-a spus primarul Lucian Resmeriţă.
De la edilul lupenean am aflat că acest proiect a fost gândit de anul trecut, dar a fost pus în practică anul acesta pentru că acum s-au găsit cei 400.000 lei necesari finalizării tuturor lucrărilor şi achiziţionării de materiale, stâlpi de iluminat şi celelalte accesorii, după cum a fost gândit, sprijinul şi aici fiind dat de un profesionist în domeniu, totodată şi unul din prietenii primarului, arhitect de meserie, cel care a dat sugestii şi altor proiecte ce ţin de parcuri, zone verzi şi arhitectură stradală.
„Urmează să mai aducem câteva îmbunătăţiri parcului, cred că minim două săptămâni vor mai dura lucrările. Mai avem în vedere montarea de alte bănci în diferite forme lângă foişor, ce vor reda un aspect plăcut locului, apoi vrem să refacem cei doi piloni din parcare şi să montăm în parc o cişmea. Avem în parc toaletă publică, dar o cişmea încă nu. De aceea ne-am gândit că un parc nu merge fără o cişmea, ţinând cont la câţi copii se joacă pe-acolo şi îi apucă setea”, a mai menţionat Lucian Resmeriţă.
Primarul Lucian Resmeriţă susţine că a luat măsuri excepţionale pentru acest parc ca şi pentru celelalte, cei de la poliţia locală trebuind să fie pe fază la eventualele acte de devalizare şi să preîntâmpine daunele, aplicând la nevoie legea. Pe deasupra au fost montate şase camere video, sistemul de supraveghere fiind funcţional, „astfel ca la cea mai mică problemă să se poată interveni”, urmând ca pe viitor să se mai monteze alte câteva camere care să surprindă şi din alte unghiuri şi să redea imagini cât mai clare.
Una peste alta, aşa cum în alte dăţi poate am fost critici când a trebuit, văzând că poate nu se fac lucrurile cum trebuie, de data aceasta trebuie să fim corecţi şi să spunem că într-adevăr, în materie de parcuri şi părculeţe, de zone verzi îngrijite şi de asfaltări, Lupeniul începe să arate din ce în ce mai bine şi să semene într-adevăr cu un mic şi cochet municipiu de munte.

1 COMENTARIU

  1. Pe ce s-a cheltuit banii, ca să avem un sfert din ce era. Nici acuma nu știm de ce vechiul parc a fost refăcut. Oricum „cotizația” de 150.000 lei/an în presa locală își face efectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii