În tot județul, / Vijelii de primăvară

În tot județul, / Vijelii de primăvară

Timp de citire: un minut

Avertizarea meteorologilor s-a adeverit. Marți dimineață populația a fost alertată și prin Ro-alert, pentru că vântul a bătut în anumite locuri din județ și cu 85 km/h. Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, iar un acoperiș a fost luat pe sus la propriu.

Hunedorenii s-au trezit dimineață pe sunet de Ro-Alert, pe o alertă cod portocaliu de vânt. Populația a fost sfătuită să evite deplasările, mai ales că exista pericolul ca orice se cadă în bătaia vântului ce a atins si 85km/ h. Cele mai mare efecte s-au resimțit în nordul județului, acolo unde mai mulți copaci au fost puși la pământ și câteva acoperișuri au fost dislocate.

„Pe fondul Codului Portocaliu – fenomene meteo imediate, valabil pentru județul Hunedoara, în intervalul 6.35 – 9.00, pompierii militari au intervenit până în acest moment pentru gestionarea următoarelor situații de urgență: – acoperișul unui bloc din localitatea Mintia a fost dislocat de vântul puternic;- doi arbori au căzut pe carosabil în localitățile Vețel și Ilia; – un copac a căzut peste o mașină aflată în municipiul Deva, pe strada Orizontului”, a declarat Carla Strujan, purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, dar, în astfel de situații, populația este sfătuită să fie precaută, să evite deplasările în zonele afectate și să se asigure că obiectele din exterior sunt bine ancorate pentru a preveni eventualele daune materiale. De asemenea, șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo. Se recomandă urmărirea actualizărilor emise de autorități și instituțiile de meteorologie pentru informații actualizate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii